Liga 1

Astra s-a impus la Piatra Neamt si este salvata

Astra a castigat cu 2-1 sub Pietricica, invingand pe Ceahlaul prin reusitele lui Barboianu si Spadacio, ambele marcate in prima repriza. Ceahlaul a inscris imediat dupa pauza, dar n-a mai reusit egalarea pana la final.

Fara nicio apasare in acest final de sezon, Ceahlaul a primit la Piatra Neamt vizita celor de la Astra Ploiesti, echipa care avea nevie de puncte sub Pietricica pentru a fi sigura ca evita retrogradarea. Poate din cauza mizei, ploiestenii s-au conectat mai greu la meci si puteau fi taxati. Ceahlaul a inceput mai bine si Gafita a a semnat o uriasa ocazie de gol in minutul 2, cand a trimis mingea cu capul in bara.

Astra a echilibrat insa in scurt timp jocul iar in minutul 15 a reusit sa modifice si tabela pentru prima data. Spadacio a trimis o pasa de geniu in spatele defensivei nemtenilor pentru Bajenaru, care a sutat apoi fara sanse pentru Jovic la coltul lung.

S-a facut 2-0 pentru Astra in minutul 28. Spadacio a renuntat la statutul de servant si a aparut excelent la finalizare, marcand al doilea gol al ploiestenilor cu un sut in diagonala.

Dupa perioade prelungite in care jocul moldovenilor a suferit, Ceahlaul a aratat un fotbal mai bun in a doua repriza. Desi meciul era unul fara miza pentru ei, orgoliul moldovenilor a facut ca partida sa mai pastreze un ritm de joc cat de cat bun. Moldovenii au iesit mai motivati de la vestiare si au reusit sa reduca din diferenta la doar un minut de la reluarea jocului prin Muscalu.

Nemtenii au ramas, de altfel, la carma jocului si in continuare, cautand in permanenta golul egalizator. Insa acelasi Muscalu si apoi Dumitras au ratat ocaziile avute, defensiva Astrei scapand de emotii si in alte cateva faze periculoase ale gazdelor.

Onlinesport: Irina Maxim



Astra s-a impus la Piatra Neamt si este salvata