Liga 1

Steaua bate Brasovul si ramane in cursa pentru titlu

Steaua a invins cu 2-1 in deplasarea de la Brasov, intr-un meci in care a avut si doua bare. Brasovenii au aratat fotbal doar dupa pauza, cand erau deja condusi cu 2-0 dupa reusitele lui Martinovic si Rusesc (foto sus). Moutinho a marcat pentru Brasov dupa pauza, intr-o repriza mult mai buna a stegarilor.

In ciuda ploii abundente, brasovenii s-au adunat in numar mare la stadion pentru a-si sustine favoritii desi echipa de sub Tampa nu mai avea nimic de pierdut sau castigat in finalul acestui sezon. De cealalta parte, stelistii mai pasrtau sperante in lupta pentru titlu si aveau nevoie neaparat de toate punctele la Brasov.

De aceea elevii lui Stoichita au inceput cu gandul la victorie meciul si au avut nevoie de mai putin de un sfert de ora pentru a deschide scorul. Martinovic a reusit sa inscrie in al treilea meci consecutiv in acest retur de campionat, dupa ce a aparut excelent la prima bara si a reluat cu capul in plasa o centrare din cornerul de pe stanga executat de Bourceanu.

Doar trei minute mai tarziu Rusescu a fost faultat de Munteanu in careul stegarilor si Ovidiu Hategan a acordat penalty. Acelasi Rusescu a executat in stanga jos de la punctul cu var si, chiar daca a ghicit coltul, Felgueiras nu a putut impiedica al doilea gol al ros-albastrilor.

Putea sa fie 3-0 pentru Steaua din minutul 24, insa brasovenii au fost salvati de bara, dupa ce Chipciu a zguduit transversala cu un sut de la mica distanta, in urma unei pase excelente de la Rusescu.

Alta atitudine au avut stegarii la iesirea de la vestiare. Ionut Badea l-a trimis in teren si pe Hadnagy pentru a intari ofensiva, iar acest lucru s-a vazut in scurt timp. In minutul 48, Iliev a pierdut usor o minge in fata lui Moutinho, acesta a patruns in zona centrala si l-a invins cu un sut plasat pe Tatarusanu.

Dupa o scurta perioada de acalmie, in care si-au refacut fortele, cele doua formatii au dat drumul unui joc spectaculos, in decurs de cateva minute reusind ocazii uriase la ambele porti. Gardos a trimis cu capul putin alaturi din pozitie ideala, Moutinho a ratat la faza urmatoare golul egalarii din doar 5 metri, pentru ca apoi Tanase sa suteze superb de la 20 de metri, dar in transversala.

Onlinesport: Irina Maxim



Steaua bate Brasovul si ramane in cursa pentru titlu