Liga 1

U Cluj - CFR se rejoaca din minutul 1, asa cum Onlinesport a anuntat in exclusivitate

Partida dintre Universitatea Cluj si CFR, intrerupta in minutul 27, se va rejuca din minutul 1, de la scorul 0-0, conform unei decizii a Comisiei de Disciplina din cadrul LPF. Data meciului nu a fost inca stabilita. Iata ce pedepse au primit Cadu si Bornescu.

Dupa o sedinta inceputa joi si continuata vineri, Comisia de Disciplina a LPF a hotarat ca partida sa se rejoace din minutul 1, de la scorul de 0-0.

Comisia de Disciplina a luat aceasta decizie "in baza Legii 7 din legile jocului, coroborat cu art. 123 a regulamentului disciplinar."

Data la care se va disputa partida nu a fost inca stabilita, dar, probabil se va juca pe 18 mai, intre etapele 33 si 34.

De asemenea, Comisia de Disciplina a LPF a mai hotarat ca Ricardo Cadu si Mircea Bornescu sa fie suspendati pentru doua etape. Cei doi se vor putea intalni astfel din nou intr-un meci direct.

Masorul echipei Universitatea Cluj, Ciuca, a fost suspendat pentru urmatoarele 12 luni.

Toate deciziile pot fi atacate cu recurs, iar apoi la TAS.

La sedinta de vineri au fost prezenti Iuliu Muresan, Felix Grigore, Mircea Bornescu si Alexandru Tudor.
 
Primul a fost audiat arbitrul din Bucuresti, timp de o ora, iar apoi a urmat o video-conferinta cu observatorul Gheorghe Nedelescu si supervizorul Sandu Boc.

Reprezentantii cluburilor au fost audiati ultimii, iar la iesire Iuliu Muresan a anuntat ca nu va fi de acord cu rejucarea, urmand sa atace decizia la TAS.



Comisia de Disciplina s-a intrunit, pentru a doua zi consecutiv, vineri de la ora 11:00. Analiza cazului a inceput la ora 13:00.

In baza Legii 7 din legile jocului, coroborat cu art. 123 a regulamentului disciplinar se decide rejucare din minutul 1 la o data ce va fi stabilita ulterior de LPF.

Cadu si Bornescu au fost suspendati pentru doua meciuri.

Masorul echipei Universitatea Cluj a fost suspendat pentru 12 luni.

17:30 - Incepe conferinta de presa in care se anunta sentinta!

16:50 - Verdictul LPF va fi anuntat in cateva minute. Ramaneti cu noi pentru detalii!

16:40 -
Membrii Comisiei de Disciplina delibereaza inainte de a anunta prima sentinta.

16:30 - Bornescu a parasit sedinta plin de nervi.
"Da' ce am facut eu? Ce am facut? In afara ca l-am impins pe Cadu? El ar trebui sa isi ceara scuze oamenilor. Da, eu sunt periculos. Sunt dur!", a afirmat Bornescu.

16:20 - Felix Grigore a iesit din sediul LPF:
"Ne-am expus punctele de vedere in fata membrilor Comisiei si acum ramane sa vedem ce decizie vor lua dansii. Parerea mea e ca ar fi bine ca meciul sa se rejoace din primul minut, dar e posibil sa pierdem ambele cu 3-0 pentru ca arbitrul Tudor a scris in raport ca ar fi trebuit sa acorde cinci cartonase rosii pentru ambele echipe", a spus Felix Grigore.

15:50 -
Felix Grigore da in acest moment explicatii in fata Comisiei de Disciplina.

15:34 - Iuliu Muresan a iesit din sediul LPF:
"Au fost audiati prin videoconferinta domnul Nedelescu si domnul Boc. Apoi am urmat noi, cei de la CFR, au tinut cont ca avem meci in aceasta seara. Am depus probe video si inscrisuri. Cei de la Comisie ne-au spus ca raman in pronuntare. Probabil ca diseara vom avea prima decizie. Daca decizia nu ne este favorabila, adica sa castigam cu 3-0, mergem la TAS. Nu suntem de acord cu rejucarea partidei pentru ca programul e greu. Unde sa mai inghesuim inca o partida? Sper sa fie o judecata corecta. Fara acordul nostru nu se poate rejuca, Ma astept sa se dea meci pierdut ambelor echipe cu 3-0 pentru ca sunt interese, dar nu e corect. Corect ar fi 3-0 pentru noi", a spus Muresan.

15:00 -
Comisia de Disciplina analizeaza probele video si raportul de joc. Reprezentantii celor doua cluburi nu au fost inca audiati.

14:35 -
Alexandru Tudor a fost audiat pentru mai bine de o ora in fata Comisiei de Disciplina. El a parasit sediul LPF fara a face declaratii de presa.

13:50 -
  Supervizorul partidei, Sandu Boc, sustine ca nu a vazut incidentele la care Tudor face referire. "In momentul in care am coborat jos din loja nu exista nici un meleu. I-am chemat pe cei doi antrenori si mi-au spus ca jucatorii nu au probleme, mi-au spus ca putem sa continuam meciul. Apoi m-am dus cu Nedelescu, seful jandarmeriei si cu procurorul catre Tudor si i-am spus ca acesti oameni si-au dat ok-ul ca partida se poate disputa fara incidente. Iar Tudor mi-a zis ca nu negociaza, ca trebuie sa opreasca mai multe carnete. Tudor a oprit meciul doar pentru ca a presupus ca s-au batut. Este greseala lui", a precizat Sandu Boc.

13:40 - 
Iata ce a scris in raport observatorul Gheorghe Nedelescu: Înaintea jocului i-am atras atentia antrenorului Andone si a delegatului echipei CFR sa atraga atentia jucatorilor sa nu provoace si sa nu raspunda la provocari, lucru pe care Andone l-a facut. Înaintea jocului chiar pe tunel am discutat cu jucatorul Cadu, pe care l-am vazut mai nervos, pe care l-am rugat sa nu incite si sa nu raspunda la provocari", se arata în raport. Nedelescu puncteaza acelasi lucru si în ceea ce priveste discutia avuta cu sefii celor doua galerii, aratând ca nici un spectator nu a patruns în teren. "(...) am convenit respect reciproc. Mentionez faptul ca galeriile au respectat întelegerea, cu exceptia trivialitatilor ambele parti. Spectatorii nu au raspuns în teren. În minutul 24 dupa marcarea golului, jucatorul cu nr. 20, Cadu de la CFR, a mers la galeria echipei «U» Cluj, pe care a incitat-o, dupa care a avut loc un meleu, iar jucatorii Cadu si Bornescu au fost eliminati. La plecarea în tunel a jucatorului Cadu, pe care l-am trimis însotit de doi stewarzi, jucatorul a fost lovit de o persoana neidentificata, dupa care a avut loc înca un meleu la care au participat bancile tehnice, fara stewarzi. Afluirea de la stadion a jucatorilor si a suporterilor s-a facut fara incidente. Plecarea arbitrilor s-a facut fara incidente."

In Bucuresti au ajuns Iuliu Muresan si Felix Grigore, care vor reprezenta cele doua cluburi implicate. De asemenea, raportul suplimentar intocmit de Alexandru Tudor a ajuns si el la LPF.

In sediul LPF nu va exista insa si o confruntare Bornescu - Cadu. Portarul a sosit la LPF, dar portughezul nu.

Alexandru Tudor a sosit si el cu putin timp in urma, iar audierile au inceput.

Felix Grigore a declarat la sediul LPF ca Universitatea Cluj a luat deja prima masura impotriva lui Bornescu: "A gresit, va plati amenda maxima, 1000 de euro"

Iuliu Muresan a precizat ca echipa sa se va indrepta catre TAS. "Daca nu vom castiga la masa verde, mergem la TAS. Avem deja dosarul facut", a afirmat Muresan.



UPDATE:
Dragomir explica de ce a fost cazul devansat cu o zi: "Comisia de Disciplina va incepe astazi judecarea cazului deoarece este destul de complex si nu se poate da intr-o zi un verdict", a spus Dragomir.

Mitica Dragomir a convocat joi principalii oameni din LPF, incercand sa gaseasca solutii pentru a gasi o cale de mijloc prin care decizia rejucarii sa devina regulamentara. Din primele informatii, cazul va fi comparat cu incidentul de la Petrolul - Steaua, cand jucatorii Martinovici si Stanca au scapat de suspendare desi au primit cartonase rosii.

Comisia de Disciplina a ramas in pronuntare, iar discutiile se vor relua vineri, de la ora 11:00. La Bucuresti a sosit joi seara si presedintele Iuliu Muresan, care va fi prezent la LPF.

Jucatorii nu vor fi prezenti intrucat CFR Cluj va juca impotriva celor de la Vointa Sibiu.



Cazul a ajuns pe mesele LPF joi, cand Comisia de Disciplina se va reuni pentru a analiza incidentele de la Cluj in baza raportului intocmit de Alexandru Tudor si a imaginilor video.

Sursele noastre indica faptul ca verdictul ar fi fost deja luat, urmand ca membrii Comisiei sa faca jocurile pentru o rejucare a meciului din minutul 1, de la scorul 0-0.

Din ce s-a discutat miercuri la LPF, se incearca incadrarea cazului ca fiind "unul unic in istorie", motiv pentru care se va lua aceasta decizie. LPF va incerca sa puna totul in carca lui Alexandru Tudor, care ar fi oprit meciul din senin, fara sa existe incidentele de la vestiare despre care s-a vorbit.

Prin aceasta incadradare, LPF ar avea libertate totala sa decida rejucarea meciului intrucat speta este una noua.

Din informatiile noastre, LPF a stabilit deja si data la care se va rejuca partida. Pe 23 mai, in ziua in care se va disputa finala Cupei Romaniei, U si CFR vor disputa ultimul meci din acest sezon.

De asemenea, aceleasi surse vorbesc despre faptul ca Alexandru Tudor nu va mai fi delegat la partida, urmand ca, intr-un Comitet Executiv de Urgenta, sa se decida aducerea unui arbitru strain.

Cazul urmeaza sa fie judecat joi la LPF, dar aceleasi surse ne-au indicat faptul ca joi Comisia va ramane in pronuntare, iar discutiile vor continua vineri, ziua  in care se va anunta si decizia, daca nu se va amana data la care se va face anuntul oficial.

Ce-si doresc cluburile


CFR Cluj si-a pregatit deja apararea si va incerca sa obtina o victorie cu 3-0 la masa verde, sustinand ca integritatea corporala a jucatorilor a fost pusa in pericol de slaba organizarea proasta a clubului gazda.

Pe de alta parte, Universitatea Cluj spera sa castige cu 3-0 la masa verde pe motiv ca cei de la CFR au fost primii care au fugit la vestiare dupa Cadu si Bornescu. Aceasta varianta este putin probabila.

O alta varianta de luat in calcul, in urma declaratiilor facute de conducatorii fotbalului romanesc, este ca ambele echipe sa piarda la masa verde pentru ca jucatorii s-au luat la bataie. Atat Ion Craciunescu cat si supervizorul Sandu Boc au afirmat ca acesta este motivul pentru care meciul a fost oprit, astfel ca o infrangere la masa verde pentru ambele echipe ar fi logica.

Aceasta solutie este probabila deoarece Alexandru Tudor a facut miercuri un raport suplimentar in care a adus lamuriri.

RAMANETI JOI PE ONLINESPORT.RO PENTRU A AFLA SENTINTA LPF



U Cluj - CFR se rejoaca din minutul 1, asa cum Onlinesport a anuntat in exclusivitate