Liga 1

Lupta RCS/RDS - Intact continua, Antena 1 si Antena 3 scoase din grila. Miza: 7 milioane de euro

Vineri dimineata, abonatii grilei de satelit a RCS-RDS au primit o surpriza neplacuta. In ziua in care Antena 1 transmite meciul dintre Steaua si FC Vaslui, postul trustului Intact a fost scos din grila RCS-RDS. Decizia vine dupa ce RCS-RDS a refuzat sa introduca postul GSPTV si pe satelit. Cititi si:
. CNA vrea sa ia fotbalul de la cablisti. Presiuni din partea televiziunilor?
. Ruptura in consortiul RCS-RDS - Intact
Forum: Comentati razboiul RCS - Antena 1
Lupta dintre RCS-RDS si Intact a inregistrat vineri dimineata un nou episod, Antena 1 si Antena 3 fiind scoase din grila de satelit a operatorului de cablu.

Decizia afecteaza aproximativ 1.1 milioane de abonati ai RCS-RDS din totalul de 2.7 milioane. Nu sunt afectati de aceste schimbari abonatii serviciilor de televiziune prin cablu, ci numai abonatii serviciilor de televiziune prin satelit (si digital).
 
Motivul acestei mutari sunt banii, in speta 7 milioane de euro pe an.

"RCS - RDS nu mai difuzeaza pe satelit posturile Antena 1 si Antena 3. RCS - RDS nu poate accepta sa plateasca peste sapte milioane de euro pe an, suma solicitata de Antena Group pentru difuzarea prin satelit a canalelor Antena 1 si Antena 3. Cele doua posturi au fost declarate in mod repetat ca fiind libere la retransmisie chiar de catre reprezentantii Antena Group", precizeaza comunicatul difuzat de societatea de cablu.

Este al doilea pas important pe care RCS-RDS il face in razboiul cu cei de la Intact. In vara, din grila de satelit au fost scoase si posturile GSP TV si Antena 2.

Antena 1 si Antena 3 au ramas in continuare la RCS-RDS pe cablu, in timp ce GSP TV a fost introdus la ordinul CNA, insa la o calitate deplorabila.

Lupta dintre cele doua companii a inceput spre finalul colaborarii pentru transmiterea meciurilor din Liga 1 pe sezoanele 2008/2009-2010/2011. Initial, cele doua parti au facut un acord in baza caruia meciurile din Liga 1 erau transmise de posturile trustului Intact, insa dupa doar un an au aparut neintelegeri la plata, iar RCS-RDS a lansat posturile Digi Sport 1 si 2.

In 2011, spre finalul colaborarii pentru transmiterea meciurilor din Liga 1, cele doua parti au trecut la atac. Mai intai, Antena 1 a dat in judecata RDS-RCS in 2011, cerand daune de 60 de milioane de euro sustinand ca statia lor este preluata ilegal, gratis, de societatea de cablu, care nu ii plateste nici un ban. Dupa aceea, RDS-RCS a scos din grila Gsp-TV, un alt motiv de suparare pentru Intact, de data aceasta trustul lui Dan Voiculescu fiind nemultumit ca nu mai este postul in grila de programe, fie si gratis.  Gsp-Tv a obligat la finalul lui 2011, cu ajutorul CNA, toate companiile de cablu sa preia statia gratuit, in grila obligatorie minima (cu alte cuvinte, cablistii trebuie sa includa Gsp TV in grila, acest post fiind considerat de importanta nationala pentru populatie).

Si RCS-RDS a actionat in instanta trustul Intact, cerand insolventa Antena TV Group. Cele doua procese sunt inca in faza incipienta la Tribunalul Bucuresti.

Onlinesport


Lupta RCS/RDS - Intact continua, Antena 1 si Antena 3 scoase din grila. Miza: 7 milioane de euro