Liga 1

Alexe readuce pe Dinamo in lupta pentru titlu

Dinamo s-a impus cu 3-1 in deplasare la Chiajna, reusind sa se remonteze dupa un inceput fulminant al Concordiei. Marius Alexe a inscris doua goluri pentru Dinamo, ambele dedicate tatalui sau trecut in nefiinta, pentru ca Ilie Iordache sa inscrie pentru Concordia pe final. Petrovic a stabilit scorul final cu un autogol de toata frumusetea.

Concordia a inceput in forta si a creat primele emotii la poarta lui Balgradean inca din start. Dupa cateva faze in care a probat vigilenta apararii dinamoviste, Viorel Dinu a semnat prima mare ocazie de gol inca din minutul 6, cand a reluat incredibil din doar 2 metri pe langa poarta.

Adi Rocha a ingrosat lista de ratangii a gazdelor, dupa ce sutul lui senzational de la 20 de metri din minutul 14 a fost scos de sub transversala de Balgradean. Prima replica mai sanatoasa a cainilor rosii a venit in minutul 18 cand sutul lui Laurentiu Rus a fost retinut de Nita.

Cinci minute mai tarziu, Concordia a avut o dubla ocazie de a deschide scorul in urma unei centrari a lui Guilherme de pe stanga, insa atat Adi Rocha cat si Viorel Dinu nu l-au putut invinge pe fantasticul Balgradean.

Si cum ocaziile in fotbal se razbuna, in minutul 32 Marius Alexe a deschis scorul intr-o faza care nu anunta mare lucru. Pulhac a centrat frumos de pe stanga, Alexe a aparut excelent langa bara din dreapta si a reluat cu capul in plasa, dedicand in lacrimi golul tatalui sau trecut in nefiinta.

Adrian Popa a mai semnat apoi o ocazie pentru Concordia pe fondul unui joc tot mai retras al gazdelor, situatie de care a profitat din plin trupa lui Dario Bonetti. Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca dinamovistii sa-si treaca in cont o bara, dupa ce Laurentiu Rus a sutat de la 25 de metri din intoarcerea in transversala, pentru ca in minutul 54 Marius Alexe sa obtina un penalty, pe care tot el l-a transformat cu succes si a bifat dubla.

Cu trecerea timpului, Chiajna a pierdut tot mai mult din ritm si s-a angajat intr-un joc dominat din ce in ce mai autoritar de dinamovisti. Acestia au avut pana la final numeroase sanse de a majora diferenta, cea mai mare apartinandu-i lui Stratila in minutul 85, cand acesta a tras in plasa laterala la capatul unui contraatac supranumeric al cainilor.

Cand toata lumea credea ca nimic nu se mai poate intampla, Ilie Iordache a profitat de o balbaiala generala in apararea alb-rosilor si a redus din diferenta in minutul 90, insa Dinamo s-a desprins din nou la doua goluri dupa trei minute prin autogolul lui Petrovic, care a reluat puternic in propria poarta o centrare in forta a lui Tucudean in careul mic.

Onlinesport: Irina Maxim



Alexe readuce pe Dinamo in lupta pentru titlu