Liga 1

Sumudica acuza arbitrajul: "A fost executie in direct"

Antrenorul Marius Sumudica a criticat vehement arbitrajul de la meciul pierdut de FC Brasov, scor 2-3, pe teren propriu, cu echipa Concordia Chiajna, subliniind ca brasovenii nu ar fi fost învinsi daca ar fi avut parte de decizii corecte.
"În primul rând îmi felicit echipa pentru felul în care a jucat. Câstigatoarea morala a jocului e FC Brasov. Am revenit de la 2-0 cu un arbitraj partinitor, dar nu am fost destul de concentrati sa fortam rezultatul, si a venit lovitura de ciocan din finalul meciului. Prima lovitura de ciocan a fost de fapt anularea golului lui Buga, când Distefano a centrat de la jumatate de metru în teren. Apoi, a venit si golul doi al lor marcat dintr-un ofsaid de doi metri. Mi s-a spus ca, la sedinta tehnica, Vidan a fost trecut pe foaie pe partea tribunei oficiale, dar înainte de meci a fost schimbat dincolo. Mi s-a spus ca am avut un penalti în repriza a doua. Ce poate Sumudica în conditiile astea? El trebuie sa duca echipa pâna în fata portii adverse, dar ce putem face când am si ratat vreo sase -sapte ocazii mari, dar în seara asta a fost executie în direct. S-a vazut ca am fost echipa care a jucat mai mult fotbal. Eu sunt pe teren de la 7 ani dar nu am mai avut parte de un asemenea arbitraj", a declarat Sumudica.

Sumudica a afirmat ca este bulversat si mâhnit, dar mândru de jucatorii sai: "A fost incredibil cum un stadion întreg îmi cerea sa scot echipa de pe teren. Nu se poate asa ceva. Muncim zi de zi si vin unii si ne calca în picioare munca. Sunt atât de bulversat si mâhnit încât am intrat în cabina tocmai pentru a nu-l mai vedea pe acest Adrian Vidan. Am fost acuzat ca am blatuit meciul de la Petrolul. Acum ce a mai fost? Daca cineva vrea ca noi sa retrogradam sa ni se spuna. Ne retragem si nu mai baga nici Ioan Neculaie bani si gata. Când joc slab îmi asum acest lucru, dar astazi trebuie sa îmi felicit baietii pentru atitudine, pentru mine FC Brasov a câstigat".

Marius Sumudica a apreciat ca arbitrul Catalin Busi a fost depasit de miza jocului si a adaugat ca jucatorii plângeau în vestiar. "Am intrat clar în lupta pentru retrogradare, Brasovul nu merita sa fie aici. Am dovedit ca putem bate echipe mnari în conditile unui arbitraj corect. Cu un arbitraj corect nu pierdeam astazi. Nu stiu cum s-au facut delegarile dar acest arbitru a fost depasit de miza meciului în care se întâlneau doua echipe care se lupta pentru evitarea retrogradarii. Baietii plângeau în cabina, sunt darâmati toti, iar strainii mi-au spus ca în cariera lor nu au întâlnit asa ceva în tarile lor. Acum îl înteleg pe Ganea, si îmi felicit baietii ca nu au reactionat dur la deciziile arbitrului. Ce mai pot sa fac acum? Mi-am tinut baietii în cantonament ca sa câstig acest meci, în conditiile în care o mare parte din ei aveau Pastele. M-am întâlnit la final cu Ioan Neculaie care ne-a felicitat, niciodata nu l-am vazut atât de afectat, mi-a spus ca mai bine pleaca repede decât sa faca un gest necugetat. Am mai spus eu ca ma retrag, dar acum ma gândesc din ce în ce mai serios sa fac asta, eu traiesc din fotbal, nu vreau sa ajung ca la final sa îmi bata inima de parca eu as fi alergat un meci întreg", a precizat tehnicianul formatiei brasovene.

Formatia FC Brasov a pierdut, scor 2-3 (0-1), meciul sustinut, luni, pe teren propriu, în compania echipei Concordia Chiajna, în etapa a 25-a a Ligii I.

Pentru FC Brasov au marcat Hadnagy '55 si Moutinho '84, iar pentru Concordia au înscris Krumov '13 si Rocha '52, '90+4.

Mediafax


Sumudica acuza arbitrajul: "A fost executie in direct"