Liga 1

Otelul a castigat cu emotii la Mioveni

Otelul Galati a castigat cu 2-1 la Mioveni in ultima partida a etapei 25, un meci dominat de galateni in prima repriza, dar echilibrat in partea a doua. Didi a inscris ambele goluri ale Otelului in prima repriza, insa Mioveniul a redus din diferenta din penalty dupa pauza. Gazdele au fost private de un al doilea penalty in minutul 76 si au terminat meciul fara portar, Octavian Popescu fiind eliminat in minutul 85.

Otelul n-a avut nicio emotie in prima repriza a meciului de la Mioveni, galatenii controland cu autoritate disputa. Doar de un sfert de ora au avut nevoie elevii lui Dorinel Munteanu pentru a deschide scorul. Didi a inscris in minutul 15, dupa ce a fost servit excelent in adancime de Giurgiu si a sutat cu efect din centrul careului.

Mioveniul n-a schitat niciun gest ca ar asalta careul advers si putea ramane si in inferioritate numerica in minutul 26, cand Baicu a scapat de eliminare dupa un fault criminal asupra lui Rapa. Jucatorul gazdelor n-a primit nici macar galben pentru intrarea cu talpa pe gamba adversarului.

Cateva minute mai tarziu Didi a reusit dubla. Brazilianul a primit o centrare perfecta din corner de la Salageanu  si a trimis cu capul in plasa din fata portii, de langa Olteanu. Gazdele au acuzat ca Didi a faultat in duel aerian, insa arbitrul a vazut gol valabil.

Cu 10 minute inainte de pauza a venit si primul sut important al Mioveniului la poarta lui Grahovac, insa executia lui Cosereanu a mers alaturi. Ultimul minut al primei reprize a adus si o mare ratare in contul Otelului, dupa ce sutul lui Pena din afara careului a sters bara din stanga.

Cu alta atitudine au iesit gazdele de la vestiare, Grahovac fiind tot mai mult pus la treaba, mai ales din a doua jumatate a reprizei secunde. Iar in minutul 67 Craciun a obtinut un penalty dupa ce a fost agatat in careu de Silviu Ilie, lovitura de la 11 metri fiind transformata de Claudiu Ionescu destul de norocos dupa ce mingea a lovit bara din dreapta.

Cu un sfert de ora inainte de final Mioveniul trebuia sa beneficieze de un al doilea penalty, insa arbitrul a mutat faultul facut de Perendija asupra lui Ionescu in afara suprafetei de pedeapsa. Cu toate acestea, Baicu nu a fost departe de a inscrie, sutul lui din lovitura libera trecand in viteza foarte aproape de poarta.

Trupa lui Marian Pana nu a renuntat la lupta, insa in minutul 85 a primit o dubla lovitura. Gazdele au ramas in inferioritate numerica si fara portar, dupa ce Octavian Popescu a vazut direct cartonasul rosu pentru o intrare urata cu piciorul sus la Antal in afara careului. In poarta Mioveniului a intrat Voiculet, gazdele efectuand pana in acel moment toate modificarile, insa Otelul nu a profitat si nu a mai tras la poarta adversa pana la final.

Onlinesport: Irina Maxim



Otelul a castigat cu emotii la Mioveni