Liga 1

Oficial: DNA a pus sechestru pe LPF. Urmeaza FRF

Doi procurori ai Directiei Nationale Anticopruptie au fost prezenti, joi dimineata, la sediul LPF, în legatura cu ancheta privind excluderea Universitatii Craiova. Ei au informat LPF ca sediul Ligii se afla sub sechestru.
Un agent procedural al DNA a mers la sediul LPF pentru a înmâna conducerilor ligii si federatiei o copie a ordonantelor de punere sub sechestru a mai multor bunuri.

Avocatul Ligii Profesioniste de Fotbal, Catalin Ciubota, a confirmat ca sediul forului condus de Dragomir a fost pus sub sechestru.

"Da, s-a pus sechestru, dar este vorba despre un sechestru imobiliar, nu si despre unul care vizeaza conturile LPF", a precizat Ciubota.

Pâna la ora transmiterii acestei stiri, procurorii nu au fost la sediul FRF, unde, în aceasta dimineata, are loc sedinta Comitetului Executiv, a declarat, pentru MEDIAFAX, ofterul de presa al federatiei, Paul Zaharia. Este asteptat insa ca in cursul acestei zile procurorii sa puna sechestru si pe sediul FRF.

Federatia Româna de Fotbal (FRF) si Liga Profesionista de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universitatii Craiova, alaturi de presedintii acestor foruri, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, si de alti membri ai Comitetului Executiv al FRF. Acestia sunt învinuiti de abuz în serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Pâna în prezent, au fost audiati de DNA toti cei acuzati în acest dosar si mai multi fosti componenti ai echipei oltene.

Federatia Româna de Fotbal anunta, în 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a încalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pâna când masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF.

Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile în instantele civile împotriva Federatiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, declara ca decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca aceasta hotarâre sa fie anulata fiind în cadrul votului Adunarii Generale din 2012. Dupa dezafiliere, jucatorii Universitatii Craiova au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte echipe.

Actiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornita pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmaririi penale fata de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universitatii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Onlinesport
Mediafax


Oficial: DNA a pus sechestru pe LPF. Urmeaza FRF