Liga 1

Surse judiciare: Pana in acest moment nu exista sechestru pe bunurile LPF si FRF

Surse judiciare au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca pâna în acest moment nu exista niciun sechestru asigurator pus de catre procurorii DNA pe bunurile LPF si FRF în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova.
"Pâna în acest moment nu exista sechestru nici pe bunurile LPF, nici pe cele ale FRF în dosarul Craiova", au declarat sursele citate.

Potrivit unor surse implicate în acest dosar, un agent procedural al DNA ar fi urmat sa mearga, miercuri, la sediul LPF si la cel al FRF pentru a înmâna conducerilor ligii si federatiei o copie a ordonantelor de punere sub sechestru a mai multor bunuri.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, ca nu are informatii privind o eventuala vizita a reprezentantilor Directiei Nationale Anticoruptie la sediul ligii pentru a pune sechestru pe bunurile acestei institutii, în ancheta privind excluderea Universitatii Craiova.

Întrebat daca asteapta sa vina procurorii DNA la liga, Dragomir a raspuns: "Ce va intereseaza? Asteptati si o sa vedeti! E treaba dânsilor daca vin. Voi vorbiti chineza cu mine, nu întelegeti ca nu stiu nimic. Acum plec, ca am treaba".

Întrebat apoi daca este îngrijorat de venirea procurorilor, seful LPF a raspuns ironic: "Da, ma sperie, ma duc sa cumpar cafea si ceai, asa ca sa-i primesc cu cafea si ceai."

Contactat telefonic de MEDIAFAX, ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia, a declarat ca la sediul federatiei nu a fost prezent niciun oficial al DNA.

"Nu a fost nimeni de la DNA la sediul FRF. Este o zi normala, în care angajatii au venit la program, la munca. Nu stiu de unde au aparut informatii ca ar fi fost pe aici angajati ai DNA", a spus Zaharia.

Federatia Româna de Fotbal (FRF) si Liga Profesionista de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universitatii Craiova, alaturi de presedintii acestor foruri, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, si de alti membri ai Comitetului Executiv al FRF. Acestia sunt învinuiti de abuz în serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Pâna în prezent, au fost audiati de DNA toti cei acuzati în acest dosar si mai multi fosti componenti ai echipei oltene.

Federatia Româna de Fotbal anunta, în 20 iulie 2011, ca gruparea Universitatea Craiova a încalcat grav statutul federatiei, astfel ca a fost exclusa provizoriu de Comitetul Executiv pâna când masura va fi validata de Adunarea Generala a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat sa-si retraga actiunile în instantele civile împotriva Federatiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, declara ca decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca aceasta hotarâre sa fie anulata fiind în cadrul votului Adunarii Generale din 2012. Dupa dezafiliere, jucatorii Universitatii Craiova au devenit liberi de contract si au plecat gratis la alte echipe.

Actiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornita pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmaririi penale fata de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universitatii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Mediafax


Surse judiciare: Pana in acest moment nu exista sechestru pe bunurile LPF si FRF