Liga 1

Egalul impotentilor in Giulesti

Derbiul dintre Rapid si Dinamo a fost prilejul perfect pentru a confirma criza in care cele doua echipe se afla de la reluarea campionatului. Confruntarea din Giulesti nu se putea termina altfel decat 0-0. Rapid a dominat din primul pana in ultimul minut, dar absenta unui om decisiv si-a spus cuvantul. Dinamo a facut antijoc si a trecut rareori de centrul terenului.
Scoase din criza dupa victoriile de la mijlocul saptamanii din Cupa Romaniei, datorita carora si-au asigurat in mare masura participarea in cupele europene in sezonul urmator, Rapid si Dinamo au revenit in Liga 1 intr-un meci cu importanta maxima in vederea mentinerii in cursa pentru castigarea campionatului.

Liviu Ciobotariu a mizat pe formula clasica din acest sezon, in timp ce Razvan Lucescu a riscat si a trimis doi oameni ofensivi la mijlocul terenului langa Alexa, Teixeira si Grigorie.

In atac si-au facut aparitia Deac, Surdu si Herea, iar giulestenii au acuzat din plin lipsa unui atacant veritabil.

Startul meciului a fost unul exploziv dar si controversat in aceeasi masura. Romeo Surdu a cazut in careu in minutul 4 dupa un duel cu Scarlatache, dar arbitrul Hategan nu a acordat penalty. Reluarile TV au demonstrat ca decizia a fost incorecta.

Acelasi Ovidiu Hategan i-a privat pe rapidisti si de prezenta lui Rui Duarte in meciul de etapa urmatoare cu CFR Cluj, acordandu-i un cartonas galben.

Fazele controversate au fost in centrul atentiei pe durata primelor 45 de minute intrucat nivelul fotbalistic a fost extrem de scazut.

Primul sut pe spatiul portii a fost trimis abia in minutul 32, de Stefan Grigorie, dar a fost mai mult vorba despre o pasa cu capul catre Balgradean.

Rapid a sutat la poarta de sase ori in primele 45 de minute, de fiecare data mult peste. Cea mai mare ocazie nu a fost rodul unui sut, ci a unei faze de cascadorii rasului. In minutul 38, Teixeira a lobat o minge peste apararea dinamovista pana la Surdu, care, ramas fata in fata cu Balgradean, a alunecat in fund si a ratat o sansa uriasa.

Pana la pauza, giulestenii au mai avut o oportunitate buna, in minutul 45, dar nici aceasta nu a fost finalizata cu sut. Ovidiu Herea a ramas cu fata spre poarta in centrul careului, dar s-a pierdut cu firea, iar Grigore a intervenit.

De partea cealalta, Dinamo a fost aproape inexistenta in primele 45 de minute. Elocventa este statistica: zero suturi pe poarta, zero cornere, zero offisde-uri! Un singur remarcat a avut Dinamo: Kone, o adevarata caracatita care a recuperat cele mai multe baloane.

Desfasurarea jocului din partea secunda a continuat in aceleasi conditii, cu un Rapid care a atacat steril si un Dinamo care a refuzat fotbalul.

Ciobotariu a incercat sa reimprospateze atacul si l-a trimis la cateva minute de la reluarea jocului pe Curtean in locul inexistentului Alexe, dar si aceasta mutare a fost neinspirata.

Giulestenii au aparut cu fete noi la finalizare in partea secunda. Nicolae Grigore, introdus in locul lui Surdu, putea fi eroul gazdelor, insa lovitura sa de cap din minutul 66 s-a scurs pe langa bara.

In ultimele 20 de minute, Razvan Lucescu a mizat si pe Daniel Pancu. Omul in care giulestenii isi puneau toate sperantele nu a adus insa fantezia si clarviziunea necesara, meciul terminandu-se la egalitate, un 0-0 sters.

Dupa acest rezultat, Dinamo se mentine pe locul secund, cu 46 de puncte, patru mai putin decat liderul CFR Cluj, in timp ce Rapid e pe cinci, cu 42 de puncte.

Rapid Bucuresti:
Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Oros, Bozovici - Alexa, Grigorie - Deac, Teixeira (Roman '83), Surdu (Grigore '64) - Herea (Pancu '70). Antrenor: Razvan Lucescu.

Dinamo Bucuresti
: Balgradean - Scarlatache, Luchin, D. Grigore, Pulhac - L. Rus, D. Kone, C. Munteanu (Bucsa '90+3), Alexe (Curtean '55) - Danciulescu (Tucudean '76), M. Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Cartonase galbene: Rui Duarte '21, Grigorie '38, Oros '79, Roman '90+1 / Luchin '36, Pulhac '61, L. Rus '72.

Arbitri: Ovidiu Hategan (central) - Aurel Onita, Cristian Nica (asistenti).

La partida din Giulesti au asistat aproximativ 10.000 de spectatori, dintre care 400 de fani dinamovisti.

La începutul meciului, suporterii rapidisti de la peluza au facut o coregrafie în alb-visiniu. Ei au afisat un banner pe care era scris "Pentru noi, doar ei înseamna Rapid" si au fluturat steaguri cu chipurile si numele fostelor glorii ale clubului: Adrian Iencsi, Nicolae Stanciu, Nicolae Lupescu, Ioan Goanta, Iuliu Baratki, Daniel Pancu, Cristian Sapunaru, Nicolae Manea, Valentin Stanescu, Nicky Dumitriu, Marius Sumudica, Sandu Neagu, Puiu Ionescu, Marius Maldarasanu, Mircea Lucescu, Rica Raducanu, Daniel Niculae si Dan Coe.

De asemenea, fanii giulesteni l-au înjurat si apoi l-au aplaudat pe portarul Danut Coman. Suporterii sunt în conflict cu portarul rapidist dupa ce acesta a aruncat cu o sticla de apa spre ei la meciul cu formatia Concordia Chiajna.

Suporterii Rapidului au afisat un banner injurios la adresa presedintelui LPF, Dumitru Dragomir.

În minutul 5, fanii giulesteni au aruncat doua torte în teren si mai multe petarde. Arbitrul Ovidiu Hategan a întrerupt jocul pentru câteva momente pentru a fi îndepartate tortele de pe gazon.

Onlinesport
foto: Digi Sport


Egalul impotentilor in Giulesti