Liga 1

Stoichita incepe cu un egal contra Pandurilor

La primul meci al lui Mihai Stoichita in al treilea mandat pe banca Stelei, echipa din Ghencea n-a reusit decat o remiza in deplasarea de la Targu Jiu. Dupa o prima repriza in care Steaua a dominat, dar nu s-au inscris goluri, ros-albastrii au deschis scorul in repriza a doua prin Alexandru Chipciu, insa pe fondul de dominare in joc a gorjenilor. Pandurii a reusit egalarea in minutele de final prin Alexandru Maxim, dupa ce ambele echipe au avut cate o bara.

Ambele echipe au dat dovada de prudenta, mai atenti la asezarea in teren aratandu-se gorjenii, care nu prea au dat semne ca sunt dispusi sa riste. Stelistii au inceput treptat sa domine, desi jocul a fost in mare parte unul lent, cu rare perioade de accelerare mai ales din partea ros-albastrilor.

In urma unor astfel de faze in care stelistii au crescut brusc viteza de joc au aparut si ocaziile. Primele si cele mai multe au apartinut elevilor lui Mihai Stoichita, Raul Rusescu si Vlad Chiriches amenintand poarta lui Mingote in primul sfert de ora.

Voiculet a dat replica Pandurilor in minutul 21, cu un sut pe centrul portii, la care Razvan Stanca nu a avut probleme. Cateva minute mai tarziu jocul a fost intrerupt din cauza ca doi suporteri au patruns pe teren, unul dintre ei fiind prins de oamenii de ordine in careul Stelei, dar fara sa provoace alte probleme.

Dupa reluarea jocului, Steaua a inclinat terenul de joc spre poarta lui Mingote. Rusescu a trimis cu capul putin pe langa poarta in minutul 28, pentru ca apoi stelistii sa creeze in grup o faza superba la finalul careia Tanase a pasat cu calcaiul in careu la Chipciu, insa acesta n-a reusit sutul.

Cu o alta atitudine au iesit gazdele de la vestiare, Alexandru Maxim avand o mare ocazie de a deschide scorul la cateva secunde de la reluarea jocului, dar sutul lui in diagonala a trecut putin pe langa tinta. Abia in minutul 56 au dat stelistii semne de viata in ofensiva, al o patrundere pe stanga a lui Tanase in careul advers. Decarul ros-albastrilor a cazut in duel cu Viera langa poarta si a cerut penalty, insa Marius Avram a facut semn ca jocul poate continua.

Cateva minute mai tarziu Pandurii a fost extrem de aproape de a deschide scorul, insa sutul lobat al lui Dan Nistor din interiorul careului a fost deviat usor de Razvan Stanca doar cu varful degetelor pentru ca apoi Chiriches sa scoata salvator din fata portii goale. Doar cinci minute au trecut si gorjenii s-au aflat din nou in fata golului, la o faza in care Batin a scapat de la limita offside-ului singur in careu cu Stanca, insa sutul lui a fost parat incredibil de portarul Stelei.

Pana la urma, gheata a fost sparta, dar la cealalta poarta. A fost nevoie de o executie de geniu a lui Chipciu pentru a se deschide scorul, mijlocasul marcand primul sau gol in tricoul Stelei cu un sut superb cu stangul de la 20 de metri fara sanse pentru Mingote. Desi puteau sa profite de momentul bun si sa preseze in continuare in jumatatea gazdelor, Steaua s-a retras din nou si a depus armele, lucru de care au profitat insa gorjenii.

Dupa o uriasa ocazie in minutul 79, cand sutul lui Dan Nistor a intalnit transversala, Pandurii a restabilit egalitatea cu 10 minute inainte de final. O centrare de pe dreapta a fost ignorata de apararea oaspetilor, Maxim a preluat nestingherit de langa chipciu in fata portii si a reluat imparabil din cativa metri in plasa, pe langa Stanca.

În minutul 24, un suporter a intrat pe teren, fiind scos în scurt timp de pe gazon. Fanul a patruns în careul Stelei, însa a fost prins rapid de câtiva stewarzi, care l-au scos de pe teren. În acelasi minut, un alt suporter a reusit sa sara gardul de la marginea terenului, dar a fost oprit imediat de fortele de ordine.

Pandurii Târgu Jiu: Mingote - Ungurusan, Viera, Cristea, Rada - Pintilii (Neanu '90+2), Maxim (Al. Grigoras '84) - Nistor, Voiculet, Ibeh (Lemnaru '80) - Batin. Antrenor: Petre Grigoras.

Steaua: Stanca - Geraldo, Chiriches, Iliev, Pârvulescu - Chipciu, Bourceanu, Radut (Balan '61), Tanase (Fl. Costea '71) - Tatu, Rusescu (M. Costea '84). Antrenor: Mihai Stoichita.

Cartonase galbene: Cristea '8, Voiculet '11, Pintilii '43, Maxim '81, Nistor '89 / Tatu '36, Bourceanu '76

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Marius Avram, ajutat la cele doua linii de Vasile Marinescu si Adrian Ghinguleac.

Onlinesport: Irina Maxim



Stoichita incepe cu un egal contra Pandurilor