Liga 1

Multescu a debutat cu victorie pe banca Petrolului

Petrolul Ploiesti a castigat cu 2-0 partida de pe teren propriu cu FC Brasov, prima a ploiestenilor cu Gheorghe Multescu pe banca. Petrolul a dominat meciul, mai ales in a doua repriza, cand a si reusit sa inscrie de doua ori prin Younes Hamza si Monsef Zerka, ambele goluri fiind marcate din pasa decisiva a lui Daniel Oprita.

Fara victorie in ultimele sapte etape, Petrolul a cautat neaparat sa inscrie in meciul de la Ploiesti cu FC Brasov, partida alerta, cu destule faze de poarta, caracterizat si de o lupta apriga pentru posesie.

Brasovenii au fost primii care au creat emotii la poarta adversa, dar Hamutovski s-a descurcat excelent intre buturi la primul lui meci in poarta Petrolului. Ploiestenii au inceput treptat sa dicteze cursul jocului si sa impinga tot mai mult fazele spre poarta lui Felgueiras. Insa Oprita sau Stoimirovic s-au dovedit lipsiti de inspiratie la finalizare pana la pauza.

Mai clari in actiunile ofensive s-au dovedit brasovenii in ultimele minute ale primei reprize, cand Ilijoski a avut o mare sansa de a deschide scorul, insa Hamutovski a iesit foarte inspirat in intampinare si a pastrat tabela intacta.

Mult mai concentrati pe ce au de facut au iesit ploiestenii de la vestiare, compartimentul ofensiv al Petrolului luand cu asalt poarta adversa. Iar la nici 10 minute de la reluarea jocului Oprita l-a angajat excelent pe Younes Hamza la limita offside-ului si acesta a finalizat cu un sut in diagonala din interiorul careului. Dupa ce au deschis scorul, ploiestenii au prins si mai mult pofta de gol, incurajati si de sustinerea exploziva din tribune, in timp ce brasovenii au cazut mai mult moral decat fizic.

Daca oaspetilor nu le-a iesit mai nimic la constructie, Petrolului in schimb i-a iesit aproape tot. Atacurile in valuri ale gazdelor, combinatiile spectaculoase in flancuri si patrunderile perpendiculare in viteza au tintuit in defensiva trupa lui Sumudica, insa apararea Brasovului a cedat pentru a doua oara.

In minutul 59, vesnicul dirijor Oprita a mai orchestrat inca o faza superba, dupa ce a centrat fenomenal de pe stanga pentru Zerka, iar acesta a trimis imparabil cu capul din mijlocul careului, fara sa fie deranjat de vreun adversar.

Pana la final, doar Petrolul s-a vazut pe teren, dar fara ca ploiestenii sa mai forteze. Multumiti cu avantajul de doua goluri, elevii lui Gheorghe Multescu au preferat un joc prelungit de pase, o ofensiva continua dar sterila si n-au mai asaltat careul advers.

Petrolul Ploiesti: Hamutovski - Straut, Melinte, Bikana, Ben Djemia - Mustivar - Oprita (Osiako '68), Boudjemaa, Hamza, Stojmirovici (Negru '46) - Zerka (Silva '89). Antrenor: Gheorghe Multescu.

FC Brasov: Felgueiras - Ciupe (Hadnagy '81), Majernik, Munteanu, Cr. Ionescu - Dias, Velayos (Moutinho '60), Distefano -Viveiros, Ilijoski, Buga (Udoji '58). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Mustivar '54, Melinte '65, Hamutovski '85 / Munteanu '19, Dias '85, Ionescu '90+3.

Arbitri: Catalin Popa (central) - Sebastian Gheorghe, Sebastian Stoianof (asistenti) - Teodor Craciunescu (rezerva)

Onlinesport: Irina Maxim



Multescu a debutat cu victorie pe banca Petrolului