Liga 1

Niculescu debuteaza cu victorie pe banca Universitatii Cluj

Universitatea Cluj s-a impus fara prea mari probleme pe teren propriu cu Astra Ploiesti, desi a fost condusa in prima repriza, dupa golul marcat de Kehinde Fatai. Cojocnean a restabilit egalitatea pana la pauza, iar Grozav si Adrian Cristea au inscris in repriza secunda. 3-1 pentru Universitatea la primul meci al lui Claudiu Niculescu pe banca tehnica a ardelenilor.

Clujenii au inceput in forta meciul, in minutul 4 avand o prima mare ocazie de a deschide scorul. Insa dupa ce a primit o pasa excelenta de la Cojocnea, Adrian Cristea a sutat peste poarta din pozitie ideala. A fost doar un foc de paie, uriasa ocazie ratata de Cristea nefiind cea care sa deschida calea spre un joc spectaculos.

Cu toate acestea, pana la pauza s-au marcat si doua goluri, desi ocaziile de gol nu doar ca n-au fost numeroase, dar chiar au fost o raritate. Mai intai au marcat oaspetii, Astra deschizand scorul in minutul 27 prin Kehinde Fatai. Acesta a reluat simplu in plasa din cativa metri o minge respinsa slab de Bornescu dupa o torpila a lui Patrascu.

O faza similara a dus la golul egalizator al Universitatii, cateva minute mai tarziu. Tony a fost faultat de Ricardo, care insa nu a primit al doilea cartonas galben pe care-l merita. S-a acordat doar lovitura libera pentru clujeni, faza fixa executata violent de Adrian Cristea. Silviu Lung n-a reusit sa prinda mingea si a respins doar in lateral pana la Cojocnea, care a profitat de cadoul primit si a sutat simplu din unghi in plasa.

Repriza secunda a oferit si mai putine faze de poarta si un joc chiar mai urat. O multime de greseli comise in ambele tabere au facut ca meciul sa para unul chiar prost. Imaginea reprizei a doua a fost salvata insa de golul marcat de Gicu Grozav  cu un sfert de ora inainte de final. Atacantul Universitatii a primit o centrare superba de pe dreapta si a reluat magnific mingea in poarta cu o foarfeca pe spate din 13 metri.

Rezultatul final a fost stabilit in minutul 84 din lovitura de la 11 metri. Mihalache a comis un hent in careu si Robert Dumitru a acordat penalty pentru Universitatea. De la punctul cu var a executat cu siguranta pe jos in stanga Adrian Cristea, care a inscris pentru 3-1 in favoarea echipei clujene.

Onlinesport: Irina Maxim



Niculescu debuteaza cu victorie pe banca Universitatii Cluj