Liga 1

Astra a batut Mioveniul in cel mai ciudat meci al sezonului

Astra Ploiesti a invins cu 3-1 pe teren propriu pe CS Mioveni, intr-o partida plina de faze ciudate si inedite. Cu un arbitru debutant in Liga 1 si foarte tanar la centru, meciul a avut de toate: un gol foarte rapid, doua goluri foarte dificil de observat dar si un gol anulat, o eliminare corecta si inca o eliminare anulata. Mioveniul a deschis scorul prin Zuluf, dar Astra a revenit spectaculos si a castigat meciul prin reusitele lui Patrascu, Gaman si Spadacio.

Meciul de la Ploiesti dintre Astra si Mioveni a fost poate cel mai ciudat meci al sezonului. Si asta nu din prisma jocului prestat de cele doua echipe, ci datorita evenimentelor inedite cu care a fost presarat. Ciudateniile au inceput inca de la fluierul de start al lui Horatiu Fesnic, un arbitru tanar de doar 23 de ani care a facut uriasul pas din Liga a III-a direct la carma unui meci din primul esalon. Debutul clujeanului Fesnic s-a dovedit insa unul foarte palpitant.

La doar 15 secunde de la inceputul meciului, Mioveniul s-a instalat la conducere pe tabela dupa ce Niculae Zuluf a deschis scorul cu un sut cu stangul la coltul scurt din pasa lui Claudiu Ionescu.

Gazdele au reusit egalarea in minutul 17, insa abia dupa mai mult de un minut acest lucru s-a vazut si pe tabela. Bogdan Patrascu a sutat naprasnic de la aproximativ 30 de metri si a trimis mingea la vinclul din stanga, insa putini au fost cei care au vazut ca mingea intrase de fapt in poarta si ca nu s-a dus pe langa. Daca o parte dintre jucatorii Astrei au ridicat mainile bucurandu-se de gol, ceilalti jucatori si chiar si Patrascu au crezut ca mingea a trecut alaturi. Abia dupa momente prelungite de parlamentari, proteste si consultari arbitrul a decis sa acorde golul la recomandarea lui Florin Ungureanu.

Acelasi arbitru asistent a mai acordat un gol gazdelor in minutul 24, tot in urma unei faze ciudate. Dupa o lovitura de colt de pe stanga Mihalache a trimis mingea cu capul in bara din dreapta. De aici balonul a ajuns la Valerica Gaman al carui sut puternic a fost respins cu mana de Voicu din poarta. Daca o parte dintre jucatorii Astrei au cerut penalty si eliminare in tabara oaspetilor, cealalta parte a sustinut ca mingea a trecut de linia portii, abia apoi fiind respinsa de Voicu. Asistentul si arbitrul Fesnic au dat dreptate celor din urma si Astra a preluat conducerea pe tabela.

Problemele nu s-au incheiat aici pentru tanarul arbitru din Cluj-Napoca. Dupa startul reprizei a doua centralul a acordat un cartonas galben pentru Mihai Olteanu si apoi si pe cel rosu, crezand ca jucatorul Mioveniului mai avea un cartonas galben primit in prima repriza. Abia dupa protestele vehemente ale oaspetilor si dupa consultari cu oficialii de la margine Fesnic si-a reparat greseala si a retras cartonasul rosu.

In urma acestei faze, echipa ploiesteana a beneficiat de o lovitura libera de la 25 de metri usor lateral stanga, faza fixa executata perfect de Spadacio cu un sut la coltul din dreapta sus, acesta marcand pentru 3-1 primul sau gol pentru Astra.

Cu un sfert de ora inainte de final, Andrei Nila a trimis mingea in plasa dupa o faza de atac a Mioveniului, insa golul nu a fost validat, asistentul Ungureanu observand excelent de la margine pozitia de offside a jucatorului oaspetilor. Cateva secunde mai tarziu, Horatiu Fesnic s-a vazut nevoit sa ia o noua decizie dificila, acordandu-i cartonasul galben lui Kehinde Fatai pentru o simulare in marginea careului advers. A fost insa al doilea galben al lui Fatai, care scapase oricum usor cu doar un avertisment pentru o lovitura cu cotul cateva minute mai devreme.

In suprioritate numerica, Mioveniul nu a putut profita in minutele de final, desi a avut cateva ocazii importante in ultimele minute, majoritatea avandu-l in prim-plan pe Gabriel Enache.

Onlinesport: Irina Maxim



Astra a batut Mioveniul in cel mai ciudat meci al sezonului