Liga 1

Sportul Studentesc a dat lovitura la Piatra Neamt

Desi a avut probleme de lot si a ramas fara multi jucatori importanti in aceasta iarna, Sportul Studentesc a debutat cu victorie in primul meci oficial din acest an. Studentii s-au impus la Piatra Neamt cu 2-1 in fata Ceahlaului prin golurile inscrise de Viorel Ferfelea si Andrei Lungu. Golul moldovenilor a fost marcat de Cristinel Gafita.

Cu grave probleme de lot si cu doar trei jucatori de camp pe banca de rezerve, Sportul Studentesc s-a deplasat la Piatra Neamt cu gandul ca va da tot ce poate pentru a obtine un rezultat pozitiv, desi era privita ca victima sigura.

A fost un adevarat asediu la poarta echipei pregatita de Daniel Isaila in primul sfert de ora al meciului, Ceahlaul dominand jocul cu autoritate. Abia din minutul 18 au mai reusit studentii sa echilibreze disputa si sa urce cu mai mult curaj spre poarta lui Villadsen, nu inainte sa rasufle usurati dupa ocaziile ratate de Cristinel Gafita.

Contrar cursului jocului, in minutul 28 Sportul a deschis scorul in urma unei lovituri libere de la 23 de metri pozitie centrala. Ferfelea a executat surprinzator prin zid, mingea a muscat gazonul langa Villadsen si a intrat in plasa prin dreapta portarului care nu a mai putut interveni.

N-au fost decat cateva secunde in avantaj oaspetii. Ceahlaul a repus mingea in joc de la mijlocul terenului, Stana a pasat la Golubovic iar acesta a prelungit cu capul pana la Gafita, care a sutat fara preluare de la mijlocul careului fara sanse pentru Cezar Lungu.

Parea ca Ceahlaul incepe sa-si impuna iar ritmul de joc si sa controleze ostilitatile la mijlocul terenului si in jumatatea adversa. Insa jucatorii Sportului nu au renuntat sa creada in sansa lor si in minutul 36 au preluat din nou conducerea, datorita unei executiii de generic. Beta a pasat frumos de pe dreapta in zona centrala pentru Andrei Lungu, iar voleul acestuia la coltul lung l-a lasat simplu spectator pe Villadsen.

Repriza secunda a oferit si ea cateva faze interesante de poarta, printre care si doua bare de fiecare parte. Mai intai studentii au fost cei care au trimis in bara, prin lovitura de cap a lui Dobre din minutul 61. A doua bara a meciului a venit la poarta lui Cezar Lungu in minutul 79, cand Badescu a sutat din careu in transversala dupa o superba actiune personala.

Studentii au gestionat excelent finalul de meci, reusind sa tina cat mai departe mingea de propria poarta si sa nu dea sanse gazdelor sa se apropie prea mult de careul lor. In ultimele minute, Ceahlaul a reusit sa-si mai creeze o singura ocazie prin Madalin Popa, in timp ce Sportul a castigat timp cu doua schimbari in prelungiri si a smuls toate cele trei puncte la Piatra Neamt.


Ceahlaul: Villadsen - Dumitras, Forminte, Vitelaru, Cazan - Monroy, Golubovici - M. Constantinescu (Badescu '55), Stana, Al. Achim (Muscalu '61) - Gafita (M. Popa '84). Antrenor: Costel Enache

Sportul: C. Lungu - Beta, Cioranu, Patriche, Farmache - V. Lazar, A. Lungu, Novac (D. Lung '90+2), Ferfelea - Nistor (Serban '87), L. Dobre. Antrenor: Daniel Isaila

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, ajutat de asistentii Adrian Vidan si Cristian Nica.

Onlinesport: Irina Maxim



Sportul Studentesc a dat lovitura la Piatra Neamt