Liga 1

Dinamo trece pe locul 1 in fata a 24.000 de fani

Dinamo a invins cu 2-0 pe Gaz Metan Medias in partida din etapa 19 disputata pe Arena Nationala, meci dominat copios de trupa lui Ciobotariu, care a evoluat in superioritate numerica inca din primele minute. Dinamo a deschis scorul din penalty in minutul 10, cand Zaharia a fost eliminat, pentru ca Danciulescu sa inscrie pentru 2-0 tot in prima repriza. Meciul a fost LIVE pe onlinesport.ro.

Avand nevoie neaparat de victorie pentru a reveni in fruntea clasamentului, Dinamo nu a dat nicio sansa celor de la Gaz Metan Medias in primul meci al cainilor rosii disputat in postura de gazde pe Arena Nationala.

La nici 10 minute de la fluierul de start Dinamo a obtinut un dublu avantaj in urma unei faze de atac la finalul careia Marius Niculae a scapat singur cu Plesca in careul Gazului. Niculae a fost ajuns din urma de Radu Zaharia care a ridicat piciorul prea sus incercand sa blocheze sutul si l-a lovit pe dinamovist cu piciorul in gura. Radu Petrescu a observat intreaga faza, a acordat penalty pentru Dinamo dar i-a aratat si un cartonas rosu lui Zaharia, care faultase in pozitie de ultim aparator.

Catalin Munteanu a executat cu precizie si forta de la 11 metri si, desi ghicise coltul, Plesca nu a mai putut interveni. Cinci minute mai tarziu, Ionel Danciulescu putea majora avantajul dinamovistilor pe tabela, dupa ce a ramas singur fata in fata cu Plesca, dar portarul Gazului a reusit sa se opuna incredibil sutului. Pana la urma, Danciulescu a reusit sa inscrie in minutul 28, dupa ce a reluat sec cu capul de langa bara o centrare de pe dreapta trimisa de Luchin.

Putea sa fie chiar 3-0 pentru Dinamo cu 10 minute inainte de pauza la una dintre cele mai mari ratari ale etapei. Marius Alexe a primit o pasa excelenta la limita offside-ului, l-a pacalit pe Plesca si a trimis excelent in centrul careului advers pentru Laurentiu Rus, dar acesta a trimis incredibil din cadere pe langa bara din dreapta cu toata poarta goala in fata.

Singura faza in care Gaz Metan si-a facut aparitia periculos la poarta lui Balgradean a fost in minutul 36, cand Florin Bratu a fost foarte aproape sa-l surprinda pe portarul dinamovist cu un sut in diagonala. Gazarii au mai avut o tentativa de a ameninta poarta adversa in finalul primei reprize, cand lovitura de cap a lui Frasinescu nu a fost cadrata.

Restul partidei a fost la discretia cainilor rosii. Elevii lui Liviu Ciobotariu au facut ce-au vrut in jumatatea adversa, au reusit minut bune sa plimbe mingea intre ei parca in ciuda adversarilor care nu se puteau apropia de balon, pentru ca apoi sa declanseze faze rapide de atac. Din nefericirie pentru formatia din Stefan cel Mare, chiar daca emotiile au fost constante la poarta lui Plesca, portarul ardelenilor a reusit sa tina poarta inchisa pana la final si sa limiteze proportiile scorului.

Dinamo: Balgradean - Luchin, Grigore, Moti, Scarlatache - Rus (Strãtilã '64), D. Kone, Munteanu, Alexe (C. Matei '73) - M. Niculae, Danciulescu (Platini '58). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Gaz Metan Medias: Plesca - Zaharia, Frasinescu, Markovici, Buzean - Tahar (Breeveld '66), Issa Ba - R. Avram (Lazar '20), Todea (Muntean '76), Petre - Fl. Bratu. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonas galben: Lazar '32

Cartonas rosu: Zaharia '9

Arbitri: Radu Petrescu - Adrian Ghinguleac, Sebastian Stoianov - Marcel Bîrsan.

Observatori: Romulus Chihaia, Silviu Bogdan

La meci au asistat aproximativ 24.000 de spectatori, între care si 100 de fani ai echipei Gaz Metan.

Publicul dinamovist a afisat o poza mare cu fostul jucator al echipei Dinamo, Florin Bratu, precum si un banner cu numele Bratu si numarul 15. Fanii au scandat: "Vrem stadion", "Cristi Borcea esti o mizerie" si "Mitica la puscarie".

La Dinamo au jucat în premierã într-un meci oficial Platini si Stratila.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo trece pe locul 1 in fata a 24.000 de fani