Liga 1

"Postasu", interzis sase luni pe stadioane

Liderul suporterilor echipei Universitatatea Craiova, Gabriel Târca, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, ca un membru al galeriei, Ovidiu Todoran, zis Postasu, a fost amendat de Jandarmerie cu 1.000 de lei si a primit interdictie 6 luni pe stadioane în urma incidentelor de la meciul România-Uruguay.
Cunoscut si sub numele de Gabi Blondu, Târca a adaugat ca Ovidiu Todoran a fost sanctionat pentru "tulburarea linistii publice". "Postasu a fost amendat cu 1.000 de lei si a primit interdictie 6 luni. Au mai fost doi suporteri sanctionati, unul dinamovist si unul stelist. E posibil ca dinamovistul sa fie Razvan, cel arestat în Bulgaria, dar nu stiu sigur pentru ca eram destul de departe. Jandarmii i-au sanctionat ca sa îi dea exemplu. I-au amendat pentru tulburarea linistii publice", a spus Blondu.

Seful galeriei oltene sustine ca jandarmii au actionat abuziv la meciul amical de miercuri. "Noi, suporterii care eram în peluza, n-am încalcat nicio lege. Noi de la Craiova am avut o pancarta cu «Stiinta nu moare». Jandarmii au vrut sa ne-o ia, dar nu le-am dat-o. Apoi, a aparut un banner cu FRF, care nu stiu al cui era, probabil al grupului «Honore et Patria», si atunci au intrat în noi. Au actionat abuziv pentru ca nu i-am provocat cu nimic. Abuzuri mai mari ca aseara nu am vazut de când ma duc pe stadioane. Noi n-am încalcat nici macar Legea 4, care spune ca nu ai voie sa afisezi mesaje cu caracter rasist, injurios sau xenofob. De aia i-au si amendat pentru tulburare pe cei trei", a precizat liderul suporterilor olteni.

Suporterii craioveni, dinamovisti si stelisti au demonstrat la meciul echipei nationale ca sunt uniti, a mai afirmat Gabi Blondu. "Nu îmi pare rau ca am luat bulane sau ca am înghitit gaze, pentru ca aseara am demonstrat ca suporterii Craiovei, cei de la Dinamo si Steaua sunt uniti, ca pot sta la un loc si se pot întelege", a mentionat liderul galeriei Universitatea Craiova.

În minutul 60 al meciului amical România - Uruguay de pe Arena Nationala au avut loc incidente între jandarmi si o parte a suporterilor echipei nationale prezenti la Peluza Sud, în urma afisarii pancartei "Stiinta nu moare" si bannerelor cu mesajele "FRF=RMGC" si "Aceeasi mizerie".

Jandarmii au intervenit în forta în momentul în care a aparut bannerul "Aceeasi mizerie" si au evacuat sectorul de la Peluza Sud unde erau plasati respectivii fani. Între suporteri si jandarmi au avut loc batai, iar întreg stadionul a scandat "Rusine, rusine sa va fie!".

Dupa aproximativ cinci minute conflictul s-a aplanat, suporterii retragându-se catre culoarele stadionului si în alte zone ale peluzei.

Echipa nationala a României a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu reprezentativa Uruguayului, campioana Americii de Sud, într-un meci amical disputat pe Arena Nationala.

Mediafax


"Postasu", interzis sase luni pe stadioane