Liga 1

FC Vaslui cere oficial retrogradarea Rapidului

FC Vaslui a solicitat oficial castigarea meciului cu Rapid la masa verde cu 3-0 si retrogradarea giulestenilor dupa ce Constantin Zotta i-a contactat pe jucatorii moldovenilor pentru a le promite diverse transferuri.
La sedinta tehnica efectuata inaintea meciului, oficialii vasluienilor au scris in raportul observatorului ca Sanmartean, Milanov si Milisavjlevici au fost contactati de Constantin Zotta.

Prin aceasta miscare, vasluienii au solicitat castigarea meciului la masa verde. "In mod normal, va fi 3-0 la masa verde, regulamentul este clar", a garantat Porumboiu.

Pe de alta parte, vasluienii au trimis si un memoriu la LPF cu declaratii scrise ale jucatorilor care sustin ca au fost contactati de Zotta. Totusi, surse LPF ne-au declarat ca audierile vor incepe abia in luna februarie, deoarece Comisia va intra in vacanta!

Constantin Zotta a confirmat ca le-a trimis SMS-uri jucatorilor vasluieni, dar a inchis telefonul tocmai cand explica motivul pentru care l-a ademenit cu "un contract fabulos in Rusia".

Rapid risca si nu prea


Regulamentul este extrem de strict si specifica retrogradarea in astfel de cazuri, insa, desi s-au mai intalnit astfel de promisiuni de transfer inaintea meciurilor directe, niciodata nu au fost sanctionate. N-ar fi insa exclus ca Rapidul sa fie un deschizator de drumuri, asa cum s-a intamplat cu cazurile Bricheta si Varga-Balan.

Ce sanctiuni prevede articolul 60 din articolul disciplinar:

a) cu o penalitate sportiva de la 100.000 la 300.000 de lei;

b) cu interzicerea oricarei activitati legate de fotbal si cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru doi ani;

c) retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioara.

Onlinesport


FC Vaslui cere oficial retrogradarea Rapidului