Liga 1

Dinamo este campioana de toamna

Dinamo n-a reusit sa castige si n-a marcat niciun gol la Ploiesti cu Astra, insa o remiza alba i-a fost suficienta sa revina pe prima pozitie a clasamentului si sa devina campioana de toamna. Cainii rosii au dominat usor partida, si-au creat mai multe ocazii decat adversara, insa tabela a ramas neschimbata pana la finalul jocului.

Cu Miranda si N'Doye suspendati pentru acest meci, Astra a avut destule probleme la mijlocul terenului in intalnirea cu Dinamo de pe teren propriu din ultima etapa a turului de campionat.

Sleiti parca de puteri la al treilea meci in doar sapte zile, dinamovistii nu au aratat prea multe la Ploiesti. Au fost, totusi, mai periculosi in fata unei echipe a Astrei care a avut ca principala grija apararea si mai putin atentia la ofensiva. Prima repriza nu a produs decat cateva faze de poarta, cele mai mari ocazii apartinand cainilor rosii.

Marius Niculae s-a aflat de doua ori in fata deschiderii scoruluil, prima data in minutul 19, cand in urma unei faze personale superbe l-a pus la grea incercare pe Silviu Lung. Niculae i-a fentat pe Gaman si Goian si a sutat spre coltul lung, insa Silviu Lung a scos incredibil de pe cadrul portii.

Dupa alte cateva minute si doua semi-ocazii, cate una de fiecare parte, Niculae a ratat iar incredibil in minutul 41. Laurentiu Rus a centrat excelent de pe dreapta spre coltul lung, unde Niculae a ajuns in ultima clipa mingea, insa sutul atacantului dinamovist s-a oprit in portarul Astrei.

Repriza secunda a debutat cu o alta mare ratare pentru oaspeti. De aceasta data Laurentiu Rus a fost in prim-plan, dupa ce sutul lui a intalnit transversala. Insa ceea ce parea ca va transforma jocul in unul mai alert, s-a dovedit a fi doar o faza singulara, partida revenind la ritmul scazut si stilul inchis de joc de ambele parti.

Abia in minutul 84 a mai venit inca o ocazie de gol, tot la poarta ploiestenilor, dupa ce Liviu Ganea a primit pasa de la Niculae si a sutat la coltul scurt din marginea careului, dar pe langa bara din dreapta.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo este campioana de toamna