Liga 1

Steaua rapune Dinamo ca la corrida in Marele Derby

Steaua s-a impus cu 3-1 in meciul din Stefan cel Mare, reusind sa invinga pe Dinamo prin determinare si un joc mai calculat, intr-un meci anuntat de majoritatea ca unul urat si cu putine goluri. Nu a fost asa. Tensiunea a fost la ea acasa, s-a jucat cu golul pe masa. Dinamo a inceput in forta si parea ca se detaseaza spre o victorie lejera, insa Steaua a eglat si a fost aproape sa treaca in avantaj, ceea ce a reusit in repriza a doua. Dinamo s-a aruncat pe final in atac, insa in loc de egalare s-a trezit lovita mortal cu 3-1.

In trecut cel mai important meci al campionatului, derby de Romania din acest an a parut un duel dezechilibrat, meciul dintre Dinamo si Steaua fiind de fapt unul intre liderul clasamentului si ocupanta pozitie a saptea. In teren insa, jocul a fost unul foarte strans, cu un usor plus chiar pentru echipa oaspete, mai ales in prima repriza, cand Steaua si-a creat mai multe ocazii de gol.

Dinamo a avut un inceput foarte bun de meci, reusind sa provoace pericol la poarta lui Tatarusanu prin Danciulescu si Niculae, cel din urma sutand in plasa laterala din doar trei metri in minutul 9. Zece minute mai tarziu Cristi Balaj a vazut hentul lui Valentin Iliev in careu, la un corner de pe stanga al cainilor, si a acordat penalty pentru Dinamo. Tatarusanu a reusit sa pareze sutul puternic al lui Marius Niculae, insa n-a facut decat sa trimita in bara din stanga lui. Din bara, mingea s-a lovit de portarul stelist si a sarit cu mult noroc in poarta, Dinamo deschizand astfel scorul.

Nici n-au apucat elevii lui Ciobotariu sa se felicite reciproc, ca Raul Rusescu le-a si sters zambetul de pe fete. Golgheterul stelist a sutat superb de la mare distanta din lateral dreapta, mingea a muscat gazonul in fata lui Balgradean, care nu a mai putut interveni si Steaua egala dupa doar un minut.

Primirea golului egalizator atat de repede a avut efecte negative asupra jocului dinamovistilor, care pareau afectati si lipsiti de incredere. Doua suturi de la distanta ale lui Brandan si cateva aparitii la finalizare ale lui Nikolic a crescut nivelul tensiunii la poarta alb-rosilor. Cu cinci minute inainte de pauza, Nikolic a avut o mare ocazie de a duce Steaua in avantaj pe tabela dupa ce a ramas singur fata in fata cu Balgradean, insa a sutat prea slab si previzibil, iar portarul gazdelor a putut sa pareze.Pana la pauza, Cristi Tanase, Geraldo si apoi Iliev au mai pus in pericol poarta adversa, insa Dinamo a scapat fara gol.

Dinamo a revenit cu o alta atitudine de la vestiare, dar si cu forte proaspete, Liviu Ganea intrand in teren in locul apaticului Marius Alexe. Ganea a reusit sa intre excelent in meci si a produs primele faze periculoase de poarta ale mitanului secund. Lui i s-au alaturat si Marius Niculae si Danciulescu in minutele urmatoare, insa apararea Stelei in frunte cu Tatarusanu au reusit sa reziste cu brio.

De cealalta parte, Steaua a ramas doar cu arma contraatacului, una care s-a dovedit castigatoare. In minutul 59 Nikolic a patruns in viteza pe stanga in careul advers, a pasat frumos pentru Rusescu, acesta a preluat si a sutat fara mila din intoarcere spre bara din dreapta, Balgradean fiind batut pentru a doua oara.

Din nou au cazut psihic dinamovistii, Steaua avand nu doar initiativa dar si posesia si insistenta in ofensiva. Bourceanu si Nikolic si-au creat cateva faze importante, de cealalta parte doar Marius Niculae (74') reusind sa-l puna la grea incercare pe Tatarusanu cu o lovitura de cap din centrul careului. Doua minute mai tarziu insa, Cristi Tanase a semnat cea mai mare ocazie de gol, sutul sau superb de la mare distanta lovind bara din dreapta.

Ciobotariu a fortat atacul, terminand meciul cu Danciulescu, Niculae, Tucudean si Ganea in teren, insa dinamovistii n-au reusit pana la final decat sa echilibreze raportul barelor, dupa ce Marius Niculae a trimis in transversala cu trei minute inainte de final. Mai productivi s-au dovedit stelistii, Mihai Costea stabilind scorul final pe contraatac in prelungiri, dupa ce a ramas singur cu Balgradean in careu.

Onlinesport: Irina Maxim



Steaua rapune Dinamo ca la corrida in Marele Derby