Liga 1

Terbea spune ca Dragomir si Sandu nu vor fi arestati

Omul de afaceri Sorin Terbea, acum si cu nitica inchisoare la activ,  eliberat din arest în urma deciziei de luni a ICCJ, a apreciat, vineri, ca nimeni nu va fi arestat în dosarul excluderii Universitatii Craiova, întrucât daca exista "chiar si un fir de ata" DNA i-ar fi arestat pe Mircea Sandu si Dumitru Dragomir.

"Va spun de pe acum: n-o sa se întâmple nimic. Nu stiu daca ati observat dumneavoastra, în termenul de arest, Mititelu (n.r. - Adrian Mittitelu, finantatorul clubului Universitatea Craiova) este un sifon, care nu face altceva decât sa alimenteze din luna în luna ca «acum or sa cada capete», «acum fac dezvaluiri care or sa faca nu stiu ce». Ei, de sase luni de când sifoneaza el la DNA, uite ca nu a cazut niciun cap. Aveti dumneavoastra impresia ca daca era un fir de ata DNA nu îi aresta pe Sandu si pe Dragomir? N-o sa fie arestat nimeni în dosarul dezafilierii Craiovei”, a declarat, într-o conferinta de presa, Terbea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Omul de afaceri a spus ca, în momentul în care s-a votat excluderea Universitatii Craiova, nimeni din conducerea Federatiei Române de Fotbal nu i-a cerut sa voteze într-un anumit fel. Terbea a afirmat ca a votat în acelasi fel cu majoritatea membrilor Comitetului Executiv al FRF, având documente juridice la dosar.

În plus, acesta a spus ca intentioneaza sa reclame la CEDO cazul sau.

Referitor la procesul în care este acuzat de dare de mita, alaturi de fostul presedinte al CCA, Vasile Avram, Sorin Terbea a spus ca s-a împrietenit cu fostul sef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, iar când acesta a mers la Târgu Mures putea sa-i dea bani în nenumarate ocazii daca ar fi vrut sa îl mituiasca si nu ar fi fost nevoie sa apeleze la intermediari, precum pilotul elicopterului personal sau receptionerul de la hotelul pe care îl detine.

Acesta a adaugat ca, în ziua în care Vasile Avram a fost la Târgu Mures, el schimbase bani la o casa de schimb valutar din oras, nefiind vorba despre 19.000 de euro, ci despre 25.000 de euro, întrucât urma sa plece un camion în Germania pentru marfa ca sa-i aduca gresie, faianta, dar si alte materiale de constructie pentru un hotel pe care-l va construi la Sovata.

Federatia Româna de Fotbal (FRF) si Liga Profesionista de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universitatii Craiova, alaturi de presedintii acestor foruri, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, si de alti 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF, printre care si Sorin Terbea.

Acestia sunt învinuiti de abuz în serviciu si de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Potrivit documentului de începere a urmaririi penale, actiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornita pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmaririi penale fata de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universitatii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În motivarea plângerii penale se arata ca Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Cornel Sfaiter, Marin Rusen, Stefan Stana, Cristian Bobar, Paul Costas, Sorin Terbea si Vasile Avram, membri ai Comitetului Executiv, au adoptat masura excluderii provizorii a SC Fotbal Club U Craiova SA, în conditiile în care acest club nu a încalcat în niciun fel Statutul FRF, fara a arata si motiva cauzele acestei decizii.

Într-un alt dosar, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram si omul de afaceri Sorin Terbea au fost trimisi în judecata, în 19 octombrie, de procurorii DNA, care îi acuza de luare si, respectiv, dare de mita.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai, în conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Tîrgu-Mures - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Terbea suma de 19.000 de euro în scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Tîrgu-Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012.

Suma de 19.000 de euro i-a fost data lui Vasile Avram prin intermediul lui Nicolae Iacobescu si Vasile-Constantin Chiorean.

Fostul sef al arbitrilor Vasile Avram si omul de afaceri Sorin Terbea au fost eliberati din arest în urma deciziei de luni a Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Mediafax



Terbea spune ca Dragomir si Sandu nu vor fi arestati