Liga 1

Cazul Craiova: Primele tensiuni intre LPF si FRF

Pentru prima data de la inceperea anchetei DNA privind excluderea clubului Universitatea Craiova, LPF si FRF nu mai fac front comun. Forul condus de Dumitru Dragomir se dezice de actiunile FRF si ii culpabilizeaza pe oamenii lui Mircea Sandu.
Desi pana in acest moment au parut ca sunt uniti, oamenii din conducerea fotbalului romanesc incep sa dea in clocot pe masura ce ancheta DNA se desfasoara.

Sandu Boc, vicepresedintele LPF, sustine ca responsabil pentru excluderea Universitatii Craiova este Adrian Stangaciu, juristul LPF care a garantat in fata membrilor Comitetului Executiv ca decizia este corecta. Potrivit spuselor lui Sandu Boc, Comitetul Execuitv nu a mai analizat cazul, deoarece dosarul era prea gros.

"Cazul nu are legatura cu Liga Profesionista de Fotbal. Dumitru Dragomir a votat cum au votat toti membrii, nu stiu daca e gresit. Din moment ce juristul Federatiei a zis ca actele sunt in regula, oricine facea la fel. Membrii Comitetului Executiv nu puteau sa ia dosarul sa il studieze. Era un dosar destul gros si le lua prea mult timp. Verdictul a fost dat de juristii Federatiei, iar Comitetul Executiv l-a aprobat", a explicat Sandu Boc.

Dumitru Dragomir a continuat aceeasi ipoteza, dar a subliniat ca Mircea Sandu nu are absolut nicio vina pentru decizia care a fost luata.

"Mircea Sandu i-a spus juristului FRF sa nu se grabeasca si sa le mai dea un ragaz celor de la Craiova. Dati-o dracului de treaba, a fost vot democratic! De cand ancheteaza DNA voturi democratice?", a comentat Dragomir.

Totusi, Dragomir s-a dezis si el de aceasta actiune cand a venit vorba despre posibilele daune pe care le-ar putea cere oltenii in cazul in care vor castiga procesul. Dragomir a afirmat ca jucatorii au fost declarati liberi de contract de comisiile Federatiei.

"Liga nu are absolut nici o treaba cu transferul jucatorilor, ei au fost declarati liberi de comisiile federale. Mai mult, Valentin Alexandru a fost la ANAF si a primit o hartie prin care se atesta ca jucatorii nu mai fac obiectul sechestrului", a precizat Dragomir.

Onlinesport


Cazul Craiova: Primele tensiuni intre LPF si FRF