Liga 1

Adailton: "Cu Lazio va fi infernal, italienii vor veni aici pentru meciul sezonului"

Fotbalistul echipei FC Vaslui, Adailton, a declarat dupa victoria din partida cu Sporting Lisabona, scor 1-0, ca el si colegii sai si-au demonstrat valoarea, însa urmatoarea confruntare din Liga Europa, cu Lazio Roma, va fi infernala, deoarece pentru italieni va fi "meciul sezonului".

"Cred ca azi ne-am demonstrat valoarea, ca avem un întreg lot valoros, nu doar jucatorii luati individual. A lipsit Wesley, dar am avut o echipa la înaltime. Este o victorie importanta pntru România în primul rând. Ce sanse avem mai departe? Nimeni nu s-a gândit ca vom câstiga cu Sporting astazi sau ca vom face egal la Roma cu Lazio, conducând pe tabela si cu Zurich acasa la fel, având avantaj. Ne vom bate pâna la capat, dar vrem sa ne asiguram calificarea înca din meciul retur cu Lazio", a spus Adailton.

El a precizat ca finantatorul Adrian Porumboiu a venit la vestiare si i-a felicitat pe jucatorii vasluieni.

"Adrian Porumboiu ne-a felicitat, ne-a îmbratisat pe fiecare si a spus ca asa îsi vrea echipa, victorioasa. Porumboiu a venit cu baiatul lui în vestiar, a stat cu noi si s-au bucurat împreuna de victorie. Cu totii am jucat mai mult pentru echipa în seara asta. Cu Lazio nu va fi greu, infernal, italienii vor veni aici nu doar pentru trei puncte, ci pentru meciul sezonului pentru ei. Pentur mine va fi însa un meci special. Am jucat mai mult timp în Italia si e normal sa fie un joc de asa natura", a afirmat Adailton.

Denis Zmeu, autorul golului victoriei, considera victoria de joi un pas important pentru calificare: "A fost un meci foarte greu. Ne-am dorit victoria mai mult decât adversarii si am obtinut-o cu foarte mult efort. Este o victorie mare, importanta, prima în Liga Europa, e un pas important pentru calificare".

Formatia FC Vaslui a învins, joi, pe stadionul Ceahlaul din Piatra Neamt, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa portugheza Sporting Lisabona, într-un meci din etapa a patra a grupei D a Ligii Europa. Echipa antrenata de Viorel Hizo a înscris, în minutul 30, dupa ce, la un corner executat de Sânmartean, Pavlovici a prelungit pâna la Papp în centrul careului, iar Zmeu a reluat din aproximativ 6 metri în poarta, mingea fiind deviata de Pereirinha, în stânga portarului.

În clasamentul grupei D, Sporting Lisabona se afla pe primul loc, cu 9 puncte, urmata de FC Vaslui - 5 puncte, Lazio Roma - 5 puncte si FC Zurich - doua puncte.

FC Vaslui va întâlni în penultima etapa a fazei grupelor, în data de 1 decembrie, tot la Piatra Neamt, formatia Lazio, la care evolueaza Stefan Radu. Tot la 1 decembrie, Sporting Lisabona va juca pe teren propriu cu FC Zurich.

Mediafax



Adailton: "Cu Lazio va fi infernal, italienii vor veni aici pentru meciul sezonului"