Liga 1

2000 de euro pentru dezafilierea Craiovei

Fiecare membru cu drept de vot al Comitetului Executiv al FRF primeste la fiecare sedinta o indemnizatie de circa "700 si ceva de lei", dupa cum sustine un reprezentant al forului fotbalistic. Asta dupa ce timp de câtiva ani au luat mai întâi 500 de euro, apoi câte 400 de euro de caciula.
Cei 14 membri încaseaza suma în lei. Adica un membru al C.Ex primeste acum, în doua sedinte, aproximativ valoarea unui salariu mediu net pe economie. La o socoteala simpla, un membru FRF primeste doar într-o sedinta de Comitet Executiv jumatate din cât câstiga într-o luna un profesor universitar, adica 1.500 de lei. Calculând cât primesc cei 14 membri ai Comitetului Executiv, la o medie de doua sedinte pe luna într-un an, rezulta o suma de aproximativ 235.200 de lei sau 54.333 de euro. Asta înseamna aproximativ 156 de salarii ale unui profesor universitar, adica plata unui dascal pe mai bine de 13 de ani. Sau cât câstiga un antrenor de copii în 28 de ani. Bine, nu se poate sti exact câte sedinte ale C.Ex. sunt într-un an, însa, în medie, are loc cel putin o sedinta pe luna, ceea ce înseamna 27.166 de euro. Doisprezece dintre membrii Comitetului Executiv al FRF, Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Marius Stan, Cornel Sfaiter, Marian Rusen, Stefan Stana, Cristian Bobar, Paul Costas, Marian Palarie, Sorin Terbea si Vasile Avram (mai putin Cristi Borcea si Dumitru Costin, care au lipsit de la sedinta din 20 iulie a.c), sunt urmariti penal de catre DNA pentru abuz în serviciu în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Adica pentru sedinta Comitetului Executiv din 20 iulie în care s-a decis dezafilierea Craiovei, cei 12 membri federali au încasat aproximativ 2000 de euro.

“Suta la suta e asa, ca primesc 700 si ceva de lei. Ei nu beneficiaza doar de aceasta indemnizatie pentru prezenta. Daca echipa nationala se califica au si ei primele echipei nationale, au plimbari, hoteluri, restaurante, calatorii, au multe alte avantaje. Daca echipa nationala se califica primeau si ei prime de calificare, au prime de Craciun si de Paste. Ei daca vin pentru o seara în Bucuresti, pot sta la Marriott, nu dau din banii lor, ci din banii fotbalului, ai fraierilor. Ei sunt niste beneficiari ai piramidei fotbalului. Ei culeg fructele. Altii planteaza pomi, adica noi crestem jucatori, iar ei ne mai urecheaza din când în când. Am auzit ca primeau 500 de dolari pe sedinta, dar asta era la nivel de zvon”, Adrian Mititelu, patron Universitatea Craiova.

"Membrii Comitetului Executiv sunt remunerati doar daca participa la sedinta. Suma neta este undeva la 700 si ceva de lei. Secretarul general si directorul general participa la sedinte, dar nu sunt remunerati, pentru ca ei sunt angajatii Federatiei si nici nu au drept de vot”, spune Dumitru Costin, membru al Comitetului Executiv al FRF.

Mai putin Mitica Dragomir încaseaza indemnizatie la sedintele Comitetului Executiv al FRF. "Nu stiu domnule câti bani se dau, nici nu mi-au dat, nici nu i-am luat, nici nu stiu de se dau”, a declarat Dumitru Dragomir, presedintele LPF.

"În ceea ce priveste indemnizatiile pentru sedintele Comitetului Executiv, acestea tin de activitatea interna a FRF si nu stiu exact care sunt modalitatile de plata. Nu exista o regula în ceea ce priveste numarul de sedinte ale Comitetului Executiv. Acesta se întruneste ori de cate ori este nevoie”, spune purtatorul de cuvânt al FRF, Paul Zaharia. Trezorierul sau alt oficial FRF nu au putut fi contactati.

Mediafax



2000 de euro pentru dezafilierea Craiovei