Liga 1

Alexa: "Regret ce s-a intamplat si sunt optimist"

Mijlocasul echipei Rapid Bucuresti, Dan Alexa, a declarat, miercuri, la iesirea de la audierile Comisiei de Disciplina a LPF, ca regreta incidentul de la meciul cu Steaua Bucuresti, în care a fost eliminat, si este optimist în vederea deciziei forului.
"Am fost ascultati de catre membrii Comisiei, iar cei de la Steaua au adus niste DVD-uri. Acum se judeca si asteptam sa vedem care sunt deciziile. Eu unul sunt optimist. Le-am spus ca am gresit, dar ca în astfel de meciuri se pot întâmpla si asemenea meleuri. Atmosfera creata de suporteri, tensiunea meciului, pot face ca atunci când îti este lovit un coleg sa se produca si astfel de lucruri. Cu siguranta regret ce s-a întâmplat, pentru ca sunt lucruri urâte. Sper sa gasim întelegere, pentru ca atât noi, cât si ei, am gresit", a spus Alexa.

La Comisia de Disciplina s-au prezentat pe lânga Dan Alexa, fundasul rapidist Ezequias Tavares, eliminat si el în meciul cu Steaua, presedintele Consiliului de dministratie al FC Rapid, Ion Taban, si presedintele FC Steaua, Valeriu Argaseala.

La ora transmiterii acestei stiri, Comisia de Disciplina judeca si memoriul depus de FC Steaua împotriva jucatorilor rapidisti Danut Coman, Daniel Pancu si Rui Duarte.

Formatiile Steaua si Rapid au remizat, luni, pe Arena Nationala, scor 0-0, în derbiul etapei a XI-a a Ligii I, în care centralul Alexandru Tudor a eliminat doi jucatori de la echipa antrenata de Razvan Lucescu si unul de la gruparea pregatita de Ilie Stan.

În minutul 66, arbitrul Alexandru Tudor i-a eliminat pe Andrei Prepelita de la Steaua si Dan Alexa de la Rapid. Mijlocasul stelist a avut o intrare periculoasa asupra portarului Coman, Alexa s-a repezit cu mâinile în gâtul lui Prepelita cerându-i socoteala pentru atacul sau, iar acesta a ripostat rupându-i tricoul rapidistului. În incident s-au implicat si ceilalti jucatori iscându-se o bataie generala în care fotbalistii si-au împartit reciproc pumni si picioare. Meciul a fost oprit aproximativ cinci minute si din cauza accidentarii lui Coman, care a primit îngrijiri medicale la bratul stâng, dar nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit cu Straton.

Fundasul rapidist Ezequias Tavares a fost eliminat în minutul 75, dupa ce l-a calcat pe glezna pe stelistul Tiberiu Balan. Cei prezenti pe banca rapidistilor au protestat vehement la adresa arbitrului de rezerva Radu Petrescu, cel care i-a semnalizat lui Tudor intrarea dura a lui Ezequias.

Mediafax



Alexa: "Regret ce s-a intamplat si sunt optimist"