Liga 1

Brasovul a pus frana liderului Dinamo

FC Brasov a tinut cu dintii de minge in Stefan cel Mare si a reusit sa scoata un punct mare pe terenul liderului, dupa ce a terminat la scor alb meciul cu Dinamo. Cainii au avut numeroase ocazii de gol, o bara si chiar si un gol anulat, dar Felgueiras a fost in mare forma si a tinut poarta stegarilor inchisa.
Cele doua echipe nu au fost deloc zgarcite cu fotbalul, evolutia in teren aratand un joc frumos, pe contre, disputat in viteza si cu multe ocazii de gol. Primii au dat tonul ratarilor brasovenii, Velayos sutand putin pe langa poarta in minutul 3, pentru ca sutul lui Buga sa treaca milimetric pe langa bara din dreapta in minutul 11.

Trei minute mai tarziu a venit si replica dinamovistilor, lovitura de cap a lui Danciulescu stergand bara inainte de a iesi pe langa poarta. Felgueiras a retinut apoi din plonjon a o alta minge trimisa cu capul de Danciulescu, iar in minutul 25 o semnalizare gresita de la margine a scos mingea din poarta brasovului. Marius Niculae pasase in stanga la Alexe, acesta a trimis in fata portii pentru Catalin Munteanu, care a impins balonul in poarta, insa asistentul a vazut un offside la Alexe.

Brasovenii s-au trezit si au inceput sa dea semne de viata pe contraatac, nu inainte ca Felgueiras sa mai aiba o interventie providentiala la o minge trimisa puternic cu capul de Cosmin Moti. Buga si Chipciu au amenintat de cateva ori poarta adversa, dar Balgradean a avut cu adevarat emotii la un sut al lui Moutinho in minutul 38. Prima repriza s-a incheiat cu Brasovul in careul cainilor rosii, Majernik reluand cu capul peste poarta o centrare din corner.

Dinamovistii au inceput mai determinati repriza secunda, trecand de doua ori pe langa egalare. Mai intai sutul lui Danciulescu a fost deviat in ultima clipa de Cristi Munteanu in corner, pentru ca apoi o torpila expediata de la 20 de metri de Laurentiu Rus sa fie parata miraculos de Felgueiras.

Daca in prima repriza raportul ocaziilor a fost echilibrat, in partea secunda dinamovistii au asaltat poarta brasoveana, dar Felgueiras a tinut in spate intreaga defensiva a stegarilor cu interventii miraculoase. Portarul de sub Tampa i-a scos din minti pe Danciulescu, Laurentiu Rus si Elis Bakaj cu paradele lui senzationale.

Vazand ca nu e de gluma cu ofensiva alb-rosilor, brasovenii au incercat in minutele de final sa tina jocul cat mai departe de propria poarta, dar si sa ameninte poarta adversa. Timp de cateva minute, dinamovistii n-au mai reusit sa iasa din propria jumatate, elevii lui Daniel Isaila tinand foarte bine de minge in terenul lui Dinamo.

Onlinesport: Irina Maxim


Brasovul a pus frana liderului Dinamo