Liga 1

Avram si Terbea, trimisi in judecata

Fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram si omul de afaceri Sorin Terbea au fost trimisi în judecata de procurorii DNA, care îi acuza de luare si, respectiv, dare de mita.
Vasile Avram, presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federatiei Române de Fotbal, în prezent suspendat, a fost trimis în judecata, în stare de arest preventiv, pentru luare de mita în forma continuata si fals în înscrisuri sub semnatura privata în legatura directa cu o infractiune de coruptie, se arata într-un comunicat de miercuri al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Alaturi de Avram a fost trimis în judecata, în stare de arest preventiv, omul de afaceri Sorin-Ioan Terbea, acuzat de dare de mita, în forma continuata.

În acelasi dosar vor fi judecati si Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele în legatura directa cu o infractiune de coruptie, Vasile-Constantin Chiorean, receptioner la un hotel din Tîrgu-Mures detinut de o societate controlata de Terbea, acuzat de complicitate la dare de mita si la luare de mita, precum si Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mita si la luare de mita, ambele în forma continuata.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai, în conditiile exercitarii atributiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Tîrgu-Mures - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Terbea suma de 19.000 de euro în scopul delegarii unor arbitri agreati de echipa de fotbal din Tîrgu-Mures, la jocurile editiei de campionat 2011-2012.

"În aceeasi împrejurare si în acelasi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucuresti-Tîrgu-Mures si retur, folos oferit de Terbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae si închiriat, în acest scop, de o societate comerciala controlata de inculpatul Terbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro", noteaza procurorii în documentul citat.

Suma de 19.000 de euro i-a fost data lui Vasile Avram prin intermediul lui Nicolae Iacobescu si Vasile-Constantin Chiorean, precizeaza procurorii.

De asemenea, procurorii precizeaza ca, în 26 septembrie, în conditiile în care Vasile Avram era cercetat în stare de arest preventiv în acest dosar penal, avocatul acestuia, Adrian Penciu, i-a dat un exemplar fals al unei hotarâri din 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a fost semnat de Avram.

"Hotarârea prevedea ca delegarea arbitrilor pentru meciurile de fotbal din Liga I sa se realizeze de catre o alta persoana decât Avram Vasile, începând cu returul sezonului 2010 - 2011. În aceasta modalitate, Penciu Adrian a încercat sa îl exonereze de raspunderea penala pe Avram Vasile prin constituirea unor probe care nu sunt veridice", potrivit procurorilor anticoruptie.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 22.000 de euro apartinând lui Vasile Avram, în vederea confiscarii.

În 25 septembrie, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea pe o perioada de 29 de zile a lui Vasile Avram si Sorin Terbea.

Procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Serban Alexandru pentru fals în înscrisuri sub semnatura privata si favorizarea infractorului, ambele în legatura directa cu o infractiune de coruptie, "întrucât nu sunt întrunite elementele constitutive ale infractiunilor pentru care s-a început urmarirea penala".

De asemenea, procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de Avram, Terbea si alte persoane.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Mediafax


Avram si Terbea, trimisi in judecata