Liga 1

Craciunescu, in carti sa preia sefia arbitrilor. 'Sa tii focul in brate nu este usor'

La doar o zi dupa ce Mircea Sandu a anuntat ca nu il vrea pe Ion Craciunescu in fruntea CCA, cei doi s-au intalnit si au cazut la pace. Craciunescu va prelua CCA dupa arestarea lui Avram daca va reusi sa-si rezilieze contractul cu Digi Sport.
Craciunescu s-a prezentat la sediul FRF unde a discutat pentru aproximativ doua ore cu Mircea Sandu. Cei doi au ingropat securea razboiului, iar Craciunescu si-a dat acordul de principiu pentru a prelua CCA.

La discutiile de la FRF, Craciunescu i-a transmis lui Sandu ca nu ii va da explicatii pentru nici o decizie pe care o va lua si i-a cerut mana libera. Sandu a promis ca lucrurile vor sta in asa fel, argumentand ca si cu Vasile Avram discuta foarte rar, in special pe probleme de ordin financiar.

Luni, Sandu declarase ca nu il vrea pe Craciunescu la CCA, dar se pare ca a fost strans cu usa de reprezentantii cluburilor.

Ion Craciunescu a declarat, marti, ca daca va accepta functia de presedinte al CCA nu va lucra cu presedintele FRF, Mircea Sandu, ci la o comisie autonoma în relatia cu Federatia Româna de Fotbal.

"Nu lucrez cu Mircea Sandu. Dânsul este presedintele FRF, iar eu daca voi lucra, o voi face ca presedinte al unei comisii autonome în relatia cu FRF. Cu Mircea Sandu nu m-am certat, eu l-am criticat pe Mircea Sandu. Am avut si anumite luari de pozitie fata de domnia sa, dar n-am jignit niciodata pentru ca nu e felul meu de a fi. Dânsul functioneaza în conducerea fotbalului, iar eu cred ca a sosit momentul sa dau o mâna de ajutor arbitrajului sa nu se spuna ca stau pe margine si decât arat cu degetul. Eu încerc sa fac ceva. Daca mi se satisfac cererile probabil am sa vin sa fac aceasta activitate desi e una, nu grea, ci greu de imaginat. Poate chiar de neacceptat pentru o persoana care la ora actuala o duce foarte bine, iar sa tii focul în brate nu este usor. Dar, daca tot vorbim de reforme si ca trebuie sa se schimbe ceva, cred ca toti avem datoria sa punem umarul pe domeniul nostru si sa încercam sa pornim lucrurile din nou daca dorim bine fotbalului. Si atunci, daca ai aceasta judecata probabil ca trebuie sa treci peste multe lucruri", a spus fostul arbitru dupa o vizita de aproximativ doua ore la sediul Comsiei Centrale a Arbitrilor.

Ion Craciunescu nu a dorit sa dezvaluie conditiile pe care le pune pentru a prelua sefia CCA, dar a mentionat ca nu poate sa intre "cu capul în valuri" fara sa stie exact ce se întâmpla acum în arbitrajul românesc.

"Eu am plecat de la conducerea CCA de aproape sase ani. Cei de la CCA au dat dovada de amabilitate, am discutat problemele lor. Sunt probleme pe care le au de rezolvat si de pus în fata presedintelui FRF si chiar ale presedintelui LPF. Si în functie de acest lucru vom lua o decizie de comun acord daca eu voi activa sau nu la aceasta comisie. Conditiile mele nu pot sa le spun... Dar sigur ca nu pot sa intru cu capul asa în valuri fara sa stiu unele lucruri concrete vizavi de aceasta activitate. Pentru ca o activitate la CCA pe lânga faptul ca implica foarte multa munca are si alte aspecte cum ar fi cele financiare spre exemplu sau eu stiu... Are foarte multe probleme care trebuie puse la punct daca se doreste sa se faca o activitate performanta. Daca nu, asta este", a adaugat Craciunescu.

El sustine ca o eventuala colaborare cu un membru al Comisiei de Arbitri a UEFA, propusa de Mircea Sandu, nu este o prioritate în momentul de fata. "Vad ca sunt suit în avion, dar eu înca merg pe jos. Am niste probleme de rezolvat mult mai prioritare decât aceasta. O sa fie o discutie, o sa vedem... decât sa vorbesc pe «daca». Stati sa facem întâi primii pasi care sunt foarte grei", a explicat fostul arbitru.

Întrebat daca ancheta DNA în arbitrajul românesc l-a surprins, Craciunescu a raspuns: "Daca m-a surprins ce s-a întâmplat? Nu stiu... Ce s-a întâmplat poate ca forma asa. În rest, era de asteptat pentru ca lucrurile nu mergeau cum trebuie si era de asteptat sa se întâmple ceva si în domeniul acesta. Pentru ca întotdeauna când a început curatenia în fotbal a început de la arbitraj".

Ion Craciunescu s-a mai aflat in fruntea CCA intre anii 2003 si 2005. El a fost dat afara de Mircea Sandu, iar de atunci nu a scapat nici o ocazie sa il critice pe seful FRF.

Pozitia FRF


"In baza prerogativelor pe care le detine, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu, a avut azi, 27 septembrie a.c., la ora 9.30, la Casa Fotbalului, o intalnire cu domnul Ion Craciunescu, discutand posibilitatea ca acesta din urma sa preia functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Discutiile au avansat, ramanand ca, in cateva zile, domnul Craciunescu sa-i prezinte presedintelui FRF toate propunerile si detaliile pe care le va considera necesare a fi indeplinite in vederea bunei desfasurari a activitatii.

Daca partile vor cadea de acord, in maxim o saptamana, domnul Ion Craciunescu va fi numit presedintele CCA",
se precizeaza pe frf.ro.

Onlinesport
Mediafax


Craciunescu, in carti sa preia sefia arbitrilor. 'Sa tii focul in brate nu este usor'