Liga 1

Steaua facuta KO la Medias

Gaz Metan Medias s-a impus cu 3-0 pe teren propriu in fata Stelei, golurile ardelenilor fiind marcate de Taher Bawab si Cristi Bud de doua ori. Steaua a dominat teritorial insa n-a aratat nimic la finalizare, in timp ce mediesenii au jucat extrem de calculat si profitat la maximum de fiecare sansa ivita.
Dupa meciul dezastruos din deplasare cu Mioveni etapa trecuta, Gaz Metan a primit vizita Stelei la Medias, intr-un meci cu o desfasurare surprinzatoare. Desi mediesenii au inceput foarte prost meciul, lasandu-se dominati autoritar de stelisti in primul sfert de ora, meciul a luat o alta intorsatura dupa penaltyul dictat de Alexandru Tudor in minutul 14. Trtovac a fost tras de tricou de Martinovic in careu si arbitrul nu a stat pe ganduri, aratand imediat punctul cu var.

Taher Bawab a marcat cu mult noroc, reusind sa-l invinga pe Tatarusanu, desi portarul Stelei a ghicit coltul si a atins si mingea. Din mana lui Tatarusanu mingea a sarit in transversala si a cazut apoi dincolo de linia portii.

Tatu si apoi Bourceanu au incercat sa dea replica pentru Steaua, Ciprian Petre bifand si el o semi-ocazie in minutul 37 dintr-o lovitura libera. Dupa o alta ocazie a Stelei prin Geraldo Alves in minutul 44, Gaz Metan putea obtine un alt penalty, la o patrundere a lui Bawab in careu, cand jucatorul Mediasului a fost impins de Bourceanu si apoi impiedicat sa patrunda de Brandan.

Startul reprizei secunde a apartinut tot ros-albastrilor, Cristi Tanase avand primul sut la poarta. Insa prima mare ocazie a apartinut ardelenilor, executia surprinzatoare a lui Hoban din lovitura libera dandu-i mari emotii lui Tatarusanu.

Minutul 61 a adus al doilea gol al gazarilor, Cristi Bud marcand din pasa lui Bawab intr-o faza la care stelistii au acuzat ca Ciprian Petre comisese un hent inainte. Rony Levy l-a trimis apoi in teren pentru a intari ofensiva si pe Florin Costea, insa mai periculosi tot ardelenii au ramas. Iar in minutul 69 Cristi Bud a reusit dubla, in  urma unui contraatac, ducand scorul la 3-0.

Ultimele 20 de minute au fost tratate extrem de inteligent de medieseni, care au tinut mingea cat au putut de mult si au incercat sa intepe de cate ori au avut ocazia pe contraatac. De cealalta parte, Steaua a fost imaginea neputintei si deznadejdii, elevii lui Rony Levy nereusind nimic notabil.

Onlinesport: Irina Maxim


Steaua facuta KO la Medias