Liga 1

Steaua, traiasca fundasii!

Steaua s-a impus duminica seara cu 2-0 in meciul disputat la Ploiesti cu FCM Targu Mures, o partida extrem de tensionata, cu multe faulturi dure si clinciuri intre jucatori. Geraldo Alves in prima repriza si Martinovic in minutele de final au marcat cele doua goluri ale ros-albastrilor, Steaua avand si un penalty ratat de Brandan.
Meciul a inceput inca din primele minute fara menajamente, ambele echipe avand intrari decise, de multe ori peste limita regulamentului, la minge si la picioarele adversarilor. Faulturile multe au facut ca jocul sa nu fie unul cursiv, ceea ce a dus si la lipsa actiunilor spectaculoase si a fazelor de poarta.

Mihai Costea si Bicfalvi au expediat primele suturi spre poarta ale Stelei, in timp ce oaspetii au dat emotii la sutul surprinzator al lui Celsinho din afara carelului. Rony Levy a mutat iar inainte de pauza, trimitandu-l in teren pe Nikolic in locul lui Rusescu. Atacantul venit de la Timisoara a produs si prima mare ocazie de gol in minutul 30, cand a trimis putin pe langa poarta din lateral stanga.

Intr-o stare de tensiune tot mai accentuata, Steaua a deschis scorul in ultimul minut al primei reprize, dupa un corner executat de Brandan de pe stanga. Gerlado Alves s-a inaltat perfect in careu, lovitura lui de cap cu pamantul lasandu-l fara reactie pe Balauru.

Repriza secunda a adus acelasi joc tensionat, fragmentat si foarte inchis. De aceasta data insa primii care au dat emotii apararii adverse au fost oaspetii, sutul lui Sergiu Bus din minutul 59 fiind scos cu greu de sub transversala de Tatarusanu.

Zece minute mai tarziu, Iencsi l-a faultat pe Tatu in careu si Sebastian Coltescu a acordat penalty. Dar Brandan n-a profitat de ocazia de a inchide meciul si a executat slab in dreapta, dandu-i ocazia lui Balauru sa intervina salvator. Cristi Tanase si apoi Nikolic au trecut pe rand pe langa al doilea gol al ros-albastrilor. Acesta a venit insa in minutul 87, de la Novak Martinovic, care a marcat si el tot dupa un corner executat de Brandan.

Numarul mare de faulturi tari si mai ales multimea de cartonase galbene au facut ca meciul sa nu se incheie cu cele doua formatii in efectiv complet. Alexandru Vagner a vazut al doilea galben cu cateva minute inainte de final, fiind eliminat.

Onlinesport: Irina Maxim


Steaua, traiasca fundasii!