Liga 1

"Noapte alba" la Arena Nationala

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri dimineata, ca bucurestenii îsi vor putea petrece noaptea de sâmbata spre duminica vizitând noul Stadion National, portile urmând sa se deschida de la ora 17.00.
"Bucurestenii care nu sunt în concediu, câti or veni, sunt asteptati, sâmbata, începând cu ora 17.00, la Stadionul Nationl. Portile vor fi deschise pentru toata lumea si vor putea sta cât vor. Oamenii vor avea acces peste tot, nu avem nimic de ascuns", a declarat Oprescu.

Edilul spera ca sâmbata seara un milion de bucuresteni sa viziteze Arena Nationala: "Bucurestenii pot sta în stadion cât doresc dânsii iar eu voi avea grija sa nu le lipseasca sucul. Am luat toate masurile de a nu ne calca în picioare si de a provoca o serie de incidente. La urma urmei nimeni nu vrea sa transforme un eveniment fericit în altceva. Numarul limitat sper eu sa fie înjur de un milion.

"Daca facem o noapte alba cred ca pe la un milion ne oprim, se va face dimineata. Inaugurarea o vom face pe 6 septembrie la meciul cu Franta, apoi vom mai fi câteva evenimente. O sa încercam sa mai organizam câteva evenimente atât cât este posibil. Sper sa ne îndeplinim si sarcina de testare. Daca UEFA nu ne va permite sa inauguram stadionul într-un meci oficial, o sa jucam noi un amical. De la egal la egal amical".

Oprescu si-a aratat intentia de a-i acorda jucatorului Lionel Messi "cheia orasului" daca amicalul cu Argentina se va disputa în 2012 sau 2013, asa cum a propus federatia sud-americana. "A existat nesansa asta a meciului cu Argentina, mi-ar fi placut si mie sa-l vad pe Messi si ceilalti aici. Înteleg ca lucrurile la ei escaladeaza pe discutii interminabile. Ramâne pe data viitoare. Da, îi voi acorda lui Messi cheia orasului, pentru ca pozitia si onestitatea a fost exprimata imediat. Asta nu înseamna ca îsi schimba caracterul imediat", a mai spus Oprescu.

Referitor la disputarea partidelor din cupele europe pe Arena Nationala de catre echipele bucurestene, Oprescu a precizat ca nu a fost niciodata împotriva. "E o tâmpenie, nu a refuzat nimeni nimic. Astea sunt povesti, sunt bârfele de rigoare. N-a refuzat nimeni pe nimeni. Dupa ce va fi gata vor fi liberi sa joace, de ce l-am facut sa stam sa ne uitam la el în vitrina. Nu am auzit sa se puna problema disputarii meciului cu San Marino pe acest stadion. Una este prietenia si alta sunt obligatiile de întretinere a stadionului asta. Asa ca îl invit si pe domnul Becali si pe toti conducatorii sa vada acest stadion. Nu e arena lui Oprescu, e a oamenilor, e a dânsilor, sa vina sa joace. Macar sa joace, sa avem si noi sa ne mândrim si cu echipa nu numai cu locanta", a declarat Oprescu.

Primarul Sorin Oprescu a vizitat, vineri dimineata, Arena Nationala.

Mediafax



"Noapte alba" la Arena Nationala