Liga 1

A ruginit campioana. Doar egal cu Chiajna

Dupa infrangerea din prima etapa, Otelul Galati n-a gasit prima victorie din noul sezon nici cu cei de la Concordia Chiajna, o alta echipa nou promovata in Liga 1. Galatenii n-au jucat fotbal decat spre finalul reprizei secunde, in restul meciului preferand un joc inchis de asteptare. Defensiva Chiajnei s-a aparat eroic in finalul dramatic de meci, unul incheiat fara gol marcat.
Pe terenul campioanei Romaniei, nou promovata Concordia Chiajna s-a dus cu temele facute. Elevii lui Laurentiu Dinita aveau ca principala sarcina sa inchida spatiile spre poarta lui Nita si sa nu permita galatenilor sa-si faca jocul la mijlocul terenului. Nici de cealalta parte nu s-a observat vreun avant ofensiv iesit din comun, trupa lui Dorinel Munteanu preferand sa nu riste prea mult.

Astfel ca din prima repriza se poate retine ca ocazie de gol doar faza din minutul 43, cand Filip a patruns senzational pe partea stanga, a strecurat mingea in careu la Laurentiu Bus, al carui sut din centrul careului a fost deviat in extremis de Vitinha. Pana la pauza, Perendija si Frunza au mai amenintat poarta adversa, ambii trimitand pe langa tinta.

Repriza secunda a pastrat acelasi joc inchis si lipsit de spectaculozitate. Doar sutul lui Sorin Pana din minutul 6, o executie in forta de la 22 de metri care i-a dat emotii mari lui Grahovac, a mai aratat ca pe gazon se joaca totusi fotbal.

Un sut al lui Rapa din pozitie ideala peste transversala in minutul 77, dupa o perioada de presing sufocant al gazdelor, a adus Otelul in fata primei ocazii reale de gol din repriza a doua. Abia in ultimele minute si-au amintit galatenii cum se joaca fotbalul ofensiv si si-au instalat armele in careul advers. Insa majoritatea suturilor au trecut peste poarta, iar mingile care au ajuns in careu la firul ierbii au fost respinse de fundasii Chiajnei.

Onlinesport: Irina Maxim


A ruginit campioana. Doar egal cu Chiajna