Liga 1

Pretul unui meci se dubleaza pe National Arena!

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a facut niste declaratii interesante miercuri seara, dar a adus vesti proaste pentru echipele de club din Romania care vor sa joace fotbal pe National Arena. Printre ele si motivatia pentru care pretul unui meci pe acest stadion nu poate fi asa cum s-a anuntat initial, de 35.000 de euro, ci dublu.
Sorin Oprescu a declarat miercuri seara ca "timp de 90 de minute, National Arena consuma cat tot sectorul 3 din Bucuresti intr-o noapte. Numai ca sa aprinzi si sa stingi luminile pe stadion pentur 90 de minute costa 60.000 de euro".

"Nu am discutat inca detaliile de pret, de inchiriere pentru o partida de fotbal, insa suma va fi in jur de 75.000 de euro pe meci", a mai declarat Oprescu la Realitatea TV.

Pentru un singur joc, echipele romanesti au fost anuntate acum putin timp ca vor fi nevoite sa plateasca 35 de mii de euro. In suma erau incluse toate costurile de organizare, de la paza pana la servicii medicale.

Steaua, Dinamo, Rapid, Otelul si echipa nationala si-au anuntat deja prezenta pe National Arena. Rapid si Otelul ar dori sa joace in cupele europene pe National Arena.

Steaua s-a zgarcit sa plateasca Armatei suma de 20.000 de euro pe luna pentru Ghencea, asa ca isi poate lua adio de la 'perla coroanei' stadioanelor de fotbal romanesti.

Oprescu a mai anuntat miercuri seara ca o firma de management specializata se va ocupa de inchirierea si mentenanta arenei, dupa o licitatie ce va avea loc. El a spus ca deja patru nume mari din strainatate sunt interesate sa prea contractul si ca firma castigatoare va face un profit de aproximativ 1,5 milioane in primul an, dupa care va urca la 3-4 milioane in anii urmatori.

Onlinesport


Pretul unui meci se dubleaza pe National Arena!