Liga 1

Primaria a stabilit pretul chiriei pe National Arena

Primaria Capitalei a stabilit pretul pe care echipele romanesti il vor plati pentru a inchiria noul stadion National in vederea disputarii meciurilor din campionat si cupele europene.
Noua arena nationala, care, potrivit constructorilor va fi gata la finalul lunii iulie, va gazdui meciurile a cinci echipe: Steaua, Dinamo, Rapid si Otelul Galati, plus nationala Romaniei, din cand in cand.

Pentru municipalitate, interesul maxim a reprezentat un motiv de bucurie, iar din acest motiv pretul pentru inchiriere a fost stabilit deja, desi arena nu este gata.

35 de mii de euro pentru fiecare meci este suma pe care Primaria Capitalei o solicita pentru a inchiria National Arena. La prima vedere o suma mare, insa in ea sunt incluse toate cheltuielile de organizare, de la paza pana la servicii medicale.

Prima echipa care a batut palma pentru a juca pe National Arena este Rapidul, care va juca aici in cupele europene, la solicitarea UEFA. Forul european nu le-a permis giulestenilor sa dispute meciurile de pe teren propriu acasa, astfel ca Dinu Gheorghe a facut demersurile necesare.

Daca giulestenii si galatenii vor juca doar in cupele europene aici, Steaua si Dinamo si-au manifestat intentia sa dispute si duelurile din campionat si Cupa pe National Arena, iar cheltuielile vor fi mult mai mari.

Spre exemplu, in sezonul precedent Steaua si Dinamo au jucat acelasi numar de meciuri pe teren propriu, 23. Daca situatia s-ar repeta si in sezonul urmator, cele dua echipe vor fi nevoite sa scoata din buzunar cate 805.000 de euro numai pentru chirie.

Suma este mare la prima vedere, insa Steaua, pe langa chiria de aproximativ 300 de mii de euro pe care o platea anual catre CSA, mai era nevoita sa pateasca si aproximativ 1.2 milioane de euro pentru paza si restul utilitatilor.

In schimb, pentru Dinamo situatia va fi putin mai dificila, deoarece cheltuielile cu baza din Stefan cel Mare erau mai degraba modice.

Cum vor juca in cupele europene


In cazul in care Romania va ajunge cu patru echipe in grupele cupelor europene, UEFA va face in asa fel incat pe National Arena sa se dispute un singur meci pe zi.

Spre exemplu, la tragerea la sorti forul european va face in asa fel incat o echipa sa joace in deplasare si una acasa, iar cealalta echipa calificata in grupele Ligii Europa va juca fie marti, fie miercuri, in functie de programul Otelului.

Onlinesport


Primaria a stabilit pretul chiriei pe National Arena