Liga 1

Astra Ploiesti, prima echipa care a reluat pregatirile in vederea viitorului sezon

Astra Ploiesti este prima echipa din Liga I care s-a reunit în vederea noului sezon competitional, jucatorii români din lot prezentându-se, joi, la primul antrenament.
La prima sedinta de pregatire au fost prezenti Grigore, Miron, Gavrilas, Pânzaru - portari, Matel, Mihalache, Patrascu, Stan, Tigoianu, Budescu, Stratila, Rusu, C.Matei si Rusu - jucatori de câmp.

Jucatorii straini nu au sosit înca la Ploiesti, presedintele Petre Buduru precizând ca Oprsal, Takayuki, Nogo, Fatai, Junior Morais, Paulinho, Gussev si N'Doye si-au prelungit vacanta cu acordul conducerii. Grupul stranierilor este asteptat în zilele urmatoare, însa N'Doye va sosi pe 17 iunie.

"Noutatile Astrei sunt, pâna acum, cehul Kubala, portughezul Bruno Miguel si Cosmin Matei. Acestora li se adauga 4 jucatori care au fost împrumutati: portarul Gavrilas, de la Braila, Patrascu, de la Iasi, Vadrariu, de la Ceahlaul, si alt portar, Pânzaru, de la Prahova Tomsani. Am renuntat doar la Croitoru, caruia i-a expirat întelegerea cu noi. Vor mai sosi jucatori, suntem aproape de a obtine acordul lui Cezar Lungu si cu Marinescu discutiile sunt avansate", a precizat într-o conferinta de presa Petre Buduru, care a adaugat ca i s-a facut o oferta si lui Dolha.

În privinta antrenorului Tibor Selymes, Buduru a declarat ca cei din conducere sunt multumiti de tehnician. "Echipa este si o parte din munca lui. Când a venit la Astra aveam patru puncte, dar usor-usor a construit un grup unit. Împreuna ne-am propus un sezon viitor cu rezultate mai bune. Antrenorul conteaza, dupa mine, 60 la suta din jocul unei echipe, cred ca el trebuie sustinut de noi toti. Patronul Ioan Niculae apreciaza munca lui Selymes, dar vrea mai mult. Ne-am propus mai mult de locul 11. Nu ma deranjeaza ca Selymes este dorit la Dinamo, cred ca nu-si doreste sa plece de la Astra", a spus oficialul ploiestean.

Managerul sportiv Florin Prunea a completat: "Suntem onorati daca o echipa de talia lui Dinamo este interesata de Tibi, dar el este sub contract cu Astra. Din
punctul meu de vedere, Tibi este cel mai bun antrenor si cel mai serios din Liga I. Eu l-as sfatui sa nu plece la Dinamo".

Prezent la conferinta, antrenorul Tibor Selymes a declarat ca spera sa duca la capat proiectul început la Astra. "Sunt aici, am început un proiect, sper sa-l duc la capat. Avem mult de munca, trebuie sa facem si sacrificii daca vrem sa jucam în cupele europene. Sper ca, într-o zi, sa antrenez nationala, dar mai am mult de munca", a spus tehnicianul.

Echipa Astra are programat în perioada 15-24 iunie un stagiu la Brasov, care se va încheia cu un amical. La finalul lunii, Astra va pleca în Austria pentru 2
saptamâni. Adversarele din amicalele din Austria sunt Dinamo Kiev, Manisaspor, Al Ahli, Mlada Boleslav si o echipa locala.

Mediafax



Astra Ploiesti, prima echipa care a reluat pregatirile in vederea viitorului sezon