Liga 1

Sa lasam 4-4-2-urile la o parte

A fost interesant de urmarit la incalzirea Stelei modul in care se exersau suturile la poarta. Daca lumea i-ar vedea atunci pe jucatori, ar intelege de ce stelistii (si in general fotbalistii nostri) nu sunt in stare sa dea goluri in meciuri si nu ar trebui sa isi faca sange rau degeaba.
Cine a mers mai devreme pe stadion luni, inainte de meciul Steaua - Targu Mures, i-a putut vedea incalzindu-se pe stelisti. Un lucru interesant la prima vedere.

Numai ca schema centrare - sut de la 16 metri parea nelalocul ei. Din zece suturi, doar doua sau trei erau pe poarta. Majoritatea zburau aiurea la concurenta cu insectele nocturne, in caz ca nu bubuiau reclamele. Si nu erau acolo juniorii, ci chiar vajnicii jucatori care au avut nevoie de un penalty inexistent ca sa ii bata pe cei din Targu Mures.

Daca la un banal antrenamet cu poarta goala nu sutezi intre bare, ce pretentie de gol sa mai ai cand iti mai da si unul la gioale?

Mai buna tinta au avut amatorii din tribune. La concursul bwin de la pauza, patru din sase fani au trimis mingea in plasa de la cercul de la mijlocul terenului si au castigat cate 200 de lei. Apoi, unul din cei patru a dat gol chiar din punctul de la centru, primind un 'cec' de 600 de lei.

Am impresia ca Steaua ar iesi la aceiasi bani daca si-ar premia jucatorii cu sume similare pentru suturile pe poarta dintr-un meci sau pentru goluri din actiune (sau chiar mai bine).

Asadar ce 4-4-2, ce romb la centrul terenului, ce avansari pe banda, daca baietii astia nu au invatat pana la varsta asta un lucru elementar in fotbal: cum sa dai naibii o minge pe poarta.

Onlinesport: Vadim Cusnarencu


Sa lasam 4-4-2-urile la o parte