Liga 1

"U" a intors-o la Ploiesti

Universitatea Cluj a reusit sa revina spectaculos in meciul de la Ploiesti si sa se impuna cu 2-1 in fata Astrei, dupa ce ploiestenii au fost cei care au deschis scorul inca din minutul 4, prin Stratila. Claudiu Niculescu a restabilit egalitatea direct din corner in minutul 72, pentru ca Alex Pacurar sa marcheze golul victoriei cu 5 minute inainte de final.
Clujenii au avut un inceput prost de meci, elevii lui Ionut Badea dand impresia ca sunt cu gandul in alta parte decat la partida de la Ploiesti. Dupa o prima ocazie de gol in minutul 3 a lui Miranda, Astra a deschis scorul un minut mai tarziu. Gasit complet liber in centrul careului de o pasa de pe stanga, Stratila a inscris cu capul din cativa metri, dupa ce l-a lasat pe Bazzi sa doarma in continuare.

Argentinianul nu s-a trezit nici dupa deschiderea scorului, fiind depasit usor la faza urmatoare de atac a ploiestenilor, insa de aceasta data ardelenii au avut noroc, mingea ocolind poarta. Prima actiune mai consistenta de atac a ardelenilor a venit abia dupa aproape un sfert de ora, insa sutul lui Voican din pasa lui Bostina nu i-a pus probleme lui Miron.

Apoi meciul s-a linistit brusc. Desi Astra a avut mai mult mingea si a aparut mai des in preajma careului advers, poarta lui Marius Popa nu a mai fost amenintata decat in minutul 27, cand Tiganasu a tras inselator pe jos din afara careului. Portarul clujenilor a retinut din doua atingeri si a pastrat avantajul gazdelor minim.

Clujenii au revenit cu o alta atitudine de la vestiare. Sedinta prelungita a lui Ionut Badea si-a aratat efectele imediat pe teren, unde Bostina a avut prima ocazie a reprizei secunde in minutul 48. Insa Bogdan Miron a reusit sa pareze din plonjon "bomba" experdiata de mijlocasul sepcilor rosii. Alex Pacurar a amenintat pe urma poarta gazdelor, tot cu un sut de la distanta, pentru ca in minutul 62 Miranda sa semneze o uriasa ratare. Atacantul argentinian primise o pasa foarte buna de la Fatai din stanga si a sutat din cadere, insa mingea a trecut milimetric pe langa stalpul din dreapta al portii clujene.

Vazand ca jocul nu merge dupa cum se astepta, Ionut Badea a scos la inaintare artileria grea, trimitandu-l in teren pe golgheterul clujenilor, Claudiu Niculescu. Iar acesta nu a dezamagit, marcand in minutul 72 golul egalizator al Universitatii, la doar 5 minute dupa ce a intrat in meci. Golul de generic al lui "Clau-gol" a fost reusit direct din lovitura de colt, executia cu dreptul lovind bara din dreapta inainte de a intra in plasa.

Cu trecerea timpului, Astra a scazut tot mai mult turatia motoarelor, in timp ce ardelenii au prins tot mai mult pofta de joc. Iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, sutul superb din demi-voleu de la 18 metri al lui Alexandru Pacurar a inclinat balanta scorului in favoarea clujenilor. Au urmat minute de foc la poarta lui Marius Popa, cu Fatai, Stratila si chiar portarul Miron la finalizare. Insa fluierul de final a venit inainte ca ploiestenii sa mai reuseasca ceva.

Astra Ploiesti: 82. Miron - 2. Matel, 4. Mihalache, 3. Oprsal, 13. Junior Morais - 8. Takayuki Seto, 78. N'Doye (11. Tigoianu '75), 18. Stratila, 21. Fatai - 16. Tiganasu (10. Croitoru '56), 14. Miranda (20. Al. Stan '89). Antrenor: Tibor Selymes.

Universitatea Cluj: 12. Popa - 18. Ungurusan, 6. Abrudan, 25. Munteanu, 14. Bazzi - 8. Nasser, 28. V. Gheorghe (10. Pacurar '46) - 20. Cojocnean, 22. Bostina, 17. Voican (7. Delgado '54) - 11. Machado (9. Cl. Niculescu '68). Antrenor: Ionut Badea

Cartonase galbene: Oprsal '89 / Bazzi '19, Pacurar '70, Popa '87

Arbitri: Florin Ghimbasan - Adrian Popescu, Vlad Bârleanu - Bogdan Hanceariuc

Onlinesport: Irina Maxim


"U" a intors-o la Ploiesti