Liga 1

A doua victorie in deplasare pentru CFR Cluj

CFR Cluj s-a impus fara prea mari emotii in deplasare la Urziceni, invingand pe Unirea cu 3-1 dupa ce ialomitenii au deschis scorul. Toate golurile au fost marcate de jucatorii CFR-ului. Peralta a deschis scorul printr-un autogol, Nicoara a egalat pentru CFR, Kone a stabilit scorul la pauza, pentru ca Batin sa inscrie in repriza secunda si sa inchida tabela.
Chiar daca nu a avut un ritm stralucit de joc, partida de la Urziceni dintre Unirea si CFR Cluj a avut destule momente de oferit putinilor spectatori aflati in tribune. Jucatorii celor doua echipe au sarit repede peste perioada de acomodare si au trecut la treaba la cele doua porti, actiunile de atac crescand in periculozitate.

In minutul 15 Georgian Toba a obtinut o lovitura libera din lateral dreapta, dupa ce centrarea sa l-a lovit in mana pe Ionut Rada. Arthur Patras a fost responsabil cu executarea fazelor fixe ale ialomitenilor centrarea acestuia cautandu-l pe Mera in fata portii. Insa Sixto Peralta a intervenit pentru a respinge, dar a trimis din nefericire pentru ardeleni cu capul in propria poarta.

Cu avantaj nesperat pe tabela, ialomitenii au parut surprinsi de situatia creata si au facut pasul inapoi, motiv numai bun pentru clujeni ca sa preseze. Peralta putea sa-si repare marea greseala patru minute mai tarziu, dar a sutat in blocaj din pozitie ideala. Pana la urma, egalarea a venit in minutul 26, in urma unei actiuni personale superbe a lui Nicoara, care a finalizat cu sut cu stangul pe jos in diagonala.

Apoi Ionut Rada a amenintat serios poarta lui Curca, dar portarul Urziceniului a scos salvator de la vinclu sutul din lovitura libera al fundasului feroviarilor. Doar 10 minute au mai rezistat gazdele la egalitate cu oaspetii lor, in minutul 36 Emmanuel Kone ducand CFR-ul in avantaj dupa o faza similara cu cea de la primul gol al clujenilor. Doar ca de aceasta data sutul letal a venit din lateral dreapta.

Urziceniul putea reveni la cateva minute distanta, in urma unui corner de pe dreapta. Ceferistii n-au reusit sa respinga mingea din careu din cateva tenatative, balonul a ajuns in careu in dreapta la Arthur Patras, a carui bolta spectaculoasa a trecut milimetric peste poarta. Pana la pauza, tot ialomitenii au fost cei care au mai bifat o mare ocazie de gol, de aceasta data Patras fiind autorul centrarii pentru Onicas, al carui sut sec din cativa metri a fost scos incredibil de Minca de langa bara din stanga.

Repriza secunda a debutat cu un joc destul de echilibrat, dar la fel de lent ca ritm al actiunilor. Dupa zece minute de lupta surda la centrul terenului, Bastos putea marca al treilea gol al clujenilor, insa Lupu s-a aruncat la sacrificiu si a deviat mingea peste poarta. Ce n-a reusit Bastos, a reusit Batin cinci minute mai tarziu, dupa ce a profitat de o mare eroare a lui Epaminonda Nicu si a scapat singur in dreapta spre poarta, finalizand actiunea cu un sut elegant pe jos in diagonala.

Cu 3-1 avantaj pe tabela, actuala campioana a Romaniei a incetinit motoarele in fata fostei campioane. Iar ialomitenii nu au stat mult pe ganduri si au declansat ofensiva la poarta lui Minca. Portarul CFR-ului a fost salvat de bara in minutul 65, la sutul din lovitura libera al lui Arthur Patras. Apoi Raul Rusescu l-a pus la grea incercare pe goalkeeper-ul din Gruia, pentru ca la cateva secunde distanta Mihalcea sa traga de doua ori consecutiv din careu, dar fara sa trimita mingea in plasa.

Consumul fizic la mijlocul terenului si-a spus cuvantul in tabara gazdelor, Urziceniul epuizand toate cele trei schimbari avute la dispozitie din cauza accidentarilor. Daca Paduretu a parasit terenul inca din prima repriza, crampele musculare accentuate de alte accidentari au facut ca si Muzac si Toba sa fie schimbati in repriza secunda. Finalul de meci a fost astfel unul foarte lent, niciuna dintre echipe nereusind sa-si mai creeze ocazii.

Onlinesport: Irina Maxim


A doua victorie in deplasare pentru CFR Cluj