Liga 1

Cartu a semnat cu Steaua: Proiectul autobaza tiki-taka. "Veti vedea un alt Cartu". Becali: "MM a plecat sa ia un atacant [...] nu va mai sta pe banca"

Sorin Cartu este noul antrenor al Stelei, pentru trei luni. Becali si Cartu au iesit marti la ora 20:15 si au facut declaratiile oficiale, dupa ce patronul Stelei jucase o tabla cu Gigi Netoiu (prezent la negocieri). Ei nu au dezvaluit suma contractului, dar sumele vor fi pe obiectiv si ca "Sorin nu vine sa ia banii la vrajeala". Becali a spus ca MM nu va mai sta pe banca, dar ca deja are atributii sa caute jucatori. A fost o mica disputa legata de capitan, in sensul ca Sorin Cartu incepuse sa spuna ca acesta e stabilit de vestiar, insa Becali i-a retezat-o si a spus ca Steaua are deja capitan. Iata declaratiile oficiale date imediat dupa discutiile de "palat" de marti seara. La finalul lor, Cartu si Becali au dat mana si au plecat. Onlinesport.ro a transmis in direct, de la venirea lui Cartu in Romania, tot drumul pana la anuntul oficial.
Comentati si votati: Cartu la Steaua. Va sta mai mult de trei luni?
Sorin Cartu a ajuns in Romania in jurul orei 16:20 si a fost asteptat la aeroport de vicepresedintele Stelei, Teia Sponte, semn ca are si sprijinul apropiatilor lui Gigi Becali.  Cei doi au plecat catre "palat".

"Nu imi este frica sa preiau Steaua dupa 25 de ani de experienta. Va voi spune mai multe dupa negocieri", a spus Cartu la aeroport, in drum spre masina.

Cartu a venit la Bucuresti cu bagajele pline. A ajuns cu trei geamantane, probabil ca nu i se comunicase inca durata contractului: 3 luni. Teia Sponte, un munte, i le-a ridicat cu greu si i le-a pus in portbajagul unui Lexus negru.

Masina a ajuns la "palat" cu punctualitate, iar la ora 17:00 a parcat in curte. Cartu a fost invitat sa intre pe o usa laterala. Cu putin timp inainte, MM Stoica parasise "palatul", dupa o discutie cu Becali in care stabilise ca se va ocupa doar de transferuri. La "palat" se afla si Gigi Netoiu, omul care il directioneaza de cativa ani buni pe Sorin Cartu. MM si Cartu nu s-au vazut la fata.

La ora 19:00 s-a auzit in curte ca Becali si Cartu s-au inteles, numai ca declaratiile oficiale au venit abia la 20:15, timp in care Becali si Netoiu au dat o tabla mica, probabil ca sa stabileasca suma contractului cat mai exact. (pe cunoscutul sistem care facea primul poarta in casa stabilea salariul sau dubla mai mare e castigatoare).

La ora 20;15, Cartu si Becali au iesit in noapte pentru scurte declaratii. Becali a spus ca doreste sa fie numarul 1 pana la Paste, la o zi dupa ce afirmase ca va vorbi despre clasament doar cand Steaua isi va reveni. Cartu a vorbit frumos si modest, linistit. Iata mai jos ceea ce au spus cei doi, in cele 10 minute cat au stat in fata casei din Aleea Alexandru nr.1:

20:16 - Becali: Cartu  este de astazi antrenorul Stelei, avem o intelegere pe trei luni de zile. Daca echipa joaca, sa dea Dumnezeu sa ne despartim peste zece ani. Daca echipa are rezultate, vom continua. Suma nu este problema voastra, Sorin nu vine sa ia banii la vrajeala, ci in functie de obiectiv.  Este un bun antrenor, nu am reusit sa il iau. De Paste, Doamne ajuta sa fim pe locul 1.

20:20  - Cartu: Legat de colaborarea cu Mihai Stoica, nu stiu ce sa spun. Eu sunt antrenor. Stoica nu stiu pozitia lui si nici a lui Argaseala. Eu am o fisa de responsabilitati, nu ma bag peste nimeni, nimeni nu trebuie sa se bage peste mine pentru ca trebuie sa antrenez. Va anunt de acum ca veti vedea un Cartu diferit, in sensul ca voi evita orice fel de polemica, despre jucatori, antrenori. Voi fi mult mai laconic in ceea ce voi spune pentru ca de fiecare data se poate interpreta si nu mai vreau sa dau nastere la subiecte de astea.

20:22 - Becali: MM nu poate pune conditii. va fi in club, nu va mai sta pe banca. Va face ceea ce va trebuie sa faca. Se va impaca foarte repede cu Sorin si se va rezolva si problema asta. Am inteles ca pleaca sa vada un atacant pentru la vara.

20:18  - Cartu: Este o provocare, sper sa micsoram paguba din campionat. Gaman si Barboianu au potential, oricine i-ar vrea, cum il stim pe Gigi la Steaua vom vedea. Atatia ani vechime pe care ii am nu imi e frica sa ma angajez la o echipa. Mai sunt 14 etape pe care le putem trece cu brio, Steaua e capabila sa realizeze un numar de puncte.

20:24  - Cartu: Legat de partea financiara, eu sunt un antrenor ieftin, nu va faceti probleme. La echipa nu vom face schimbari. Mircea Irimescu se va alatura, poate sa ramana si Iordanescu. Cu cat suntem mai multi, cu atat supravegherea jucatorilor e mai eficienta. Legat de loc, si locul doi e pentru Liga Campionilor.

20:26 - Becali: Cel mai important este jocul echipei ca sa continuam. Sorin Cartu nu schimba capitanul, Bicfalvi este capitan. Daca Sorin vrea sa schimbe dupa doua sau trei etape, poate sa o faca. Acum nu poate sa schimbe, pentru ca sunt patron. Daca spune ca e benefic la scurt timp, schimba-l Sorine. Nu e problema noastra, asta e problema capitanul?

La finalul declaratiilor, Cartu s-a urcat iarasi in masina lui Teia Sponte pentru a pleca probabil sa se cazeze in Bucuresti.

Onlinesport
foto: Libertatea


Cartu a semnat cu Steaua: Proiectul autobaza tiki-taka. "Veti vedea un alt Cartu". Becali: "MM a plecat sa ia un atacant [...] nu va mai sta pe banca"