Liga 1

Astra a pierdut doua puncte la Medias

Gaz Metan Medias a terminat la egalitate, scor 0-0, partida de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, una nu foarte spectaculoasa, dar dominata la capitolul ocazii de oaspeti. Astra trebuia sa beneficieze de un penalty in startul meciului, cand Ovidiu Hategan a vazut o simulare, si a avut si o bara in final de partida.
Dupa intregul scandal de sambata, in urma greselilor de arbitraj de la CFR Cluj - Timisoara, ziua de duminica a inceput cu o noua eroare de proportii. De fapt, meciul de la Medias dintre Gaz Metan si Astra Ploiesti a inceput asa, in minutul 5 al intalnirii Tigoianu primind cartonas galben pentru simulare, dupa ce tot el a fost faultat clar in careul advers de Markovic.

Aceasta a fost singura faza mai importanta pe care Ovidiu Hategan a trebuit s-o judece la cele doua porti in prima repriza, si asta pentru ca meciul a fost unul extrem de anost. Doar mingea deviata cu capul de Markovic in urma unui corner executat de Kubala si interventia lui Catalin Grigore pe linia portii in minutul 29 poate fi trecuta la capitolul ocazii in prima repriza.

Partea a doua a intalnirii a fost putin mai animata. Chiar daca ocaziile mari de gol au intarziat sa apara, jocul a avut mai multe momente in care s-a pus presiune pe cele doua porti. Mediesenii au avut doua suturi in plasa laterala a portii lui Grigore,

Doar spre finalul partidei si-au facut aparitia si ocaziile importante. Junior Morais a luat la tinta transversala portii lui Plesca printr-o bomba din lovitura libera de la 25 de metri, pentru ca un minut mai tarziu Tigoianu sa profite de o greseala a lui Akaky, sa ramana singur cu portarul, dar sutul sau sa fie retinut incredibil de Plesca. Alin Litu, intrat la Medias dupa pauza, a stat si el la baza catorva ocazii ale gazdelor, insa nici el nu a reusit sa introduca mingea in plasa.

Onlinesport: Irina Maxim


Astra a pierdut doua puncte la Medias