Liga 1

Astra a castigat pe aratura la Ploiesti cu Bistrita

Daca orice picatura de apa îsi doreste sa devina bere germana, tot asa, si picatura de transpiratie are demnitatea ei. Si probabil ca-si doreste sa curga pe relieful muscular al lui Messi, nu pe al lui Mihalache sau Tudose. La Ploiesti, luni seara, tacere a ideilor, drum liber intamplarii.  Astra Ploiesti a castigat in fatidicul minut 69, printr-un cap al lui Oprsal.
Prima faza importanta de poarta a venit abia in minutul 18, cand Catalin Grigore a scos in extremis un sut expediat din interiorul careului de Anton, din pasa lui Tudose. Mingea a ajuns de la portarul Astrei la Bajenaru, care n-a profitat de faza buna de atac si a sutat dezamagitor peste poarta. Mingea sarea din brazda haotic, tehnica fiind mai mult anticipatia in acest meci.

Minutul 29 a adus cea mai mare ocazie de gol a meciului, dupa ce Alexandru Stan a reluat cu capul din cativa metri in transversala o centrare de pe dreapta de la Stratila.

Jocul s-a mai animat si ambele echipe au inceput sa-si creeze mai multe faze de poarta. Ciprian Petre a fost aproape sa-l surprinda pe Grigore cu un sut-centrare din lateral stanga, apoi Seto Takayuki si Miranda au trecut pe rand pe langa gol la cealalta poarta. Cavalli a ratat apoi, cu un minut inainte de pauza, sutand din apropiere alaturi cu mai mult de jumatate de poarta goala in fata.

Din descrierea fazelor s-ar putea intelege ca meciul a fost unul alert, cu faze viu disputate. Realitatea este insa ca partida a fost una mai degraba de nivelul esalonului secund. Aratura din teren s-a transformat cu timpul intr-un ogor in toata regula, iar ninsoarea care a inceput sa cada din a doua repriza n-a facut decat sa inrautateasca situatia.

Cu toate acestea, printre fulgii desi de zapada, ploiestenii au reusit sa pacaleasca defensiva bistritenilor si sa deschida scorul cu 20 de minute inainte de final. Radek Oprsal a fost servit perfect de Junior Morais si a inscris cu capul din plonjon, pe linie cu fundasii adversi.

Cu moralul ridicat de inscrierea golului, ploiestenii au prins mai mult curaj in atac si au dominat finalul de meci. Ultimele minute s-au jucat mai mult in jumatatea de teren a oaspetilor, unde Astra a presat in cautarea golului al doilea. Oprsal a fost aproape de dubla in urma unei lovituri de colt, dar de aceasta data n-a mai prins cadrul portii adverse.

Astra Ploiesti: 77. C. Grigore - 2. Matel, 4. Mihalache, 3. Oprsal, 13. Junior Morais - 8. Takayuki Seto, 78. N'Doye - 18. Stratila (17. Rusu '88), 11.Tigoianu, 20. Stan (7. Paulinho '46) - 14. Miranda (9. Budescu '64). Antrenor: Tibor Selymes.

Gloria Bistrita: 22. Albut - 3. Tudose, 27. Szukala, 6. Corallo, 5. Velcovici - 29. Anton, 15. Nalati (17. Saceanu '63) - 14. Achim, 30. Bajenaru, 2. C. Petre (23. Mandea '88) - 9. Cavalli (28. Pasenciuc '73). Antrenor: Nicolae Manea.

Cartonase galbene: Stan '39, Anton '80, Budescu '90+3 / Nalati '54, Szukala '64, Paulinho '90+2

Arbitri: Marius Avram (centru) - Mircea Orbulet, Iulian Radu (asistenti) - Dragos Istrate (rezerva).

Observatori: Constantin Zotta, Adrian Ionescu.

Onlinesport: Irina Maxim


Astra a castigat pe aratura la Ploiesti cu Bistrita