Liga 1

Analiza: Pandurii, neprogramare cu repetitie

Clubul Pandurii Târgu Jiu se confrunta pentru a doua oara în acest sezon cu situatia unei neprogramari "definitive" din cauza datoriei catre Dinamo din transferul lui Ilie Iordache, în septembrie trecut gruparea gorjeana scapând de sanctiune printr-o întelegere de ultim moment cu bucurestenii.
Anuntul oficial al neprogramarii echipei Pandurii pentru etapa a XIX-a a Ligii I a fost facut miercuri, pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, cu doua zile înainte de meciul cu Otelul Galati. Comunicatul, semnat de secretarul general, Valentin Alexandru, si directorul Departamentului competitii, Mircea Cezar Ionescu, precizeaza ca partida dintre Pandurii Târgu Jiu si Otelul Galati nu se va mai disputa din cauza datoriei neachitate de gruparea gorjeana catre Dinamo.

 

Cu toate acestea, presedintele executiv al clubului Pandurii, Eugen Pârvulescu, aflat la Bucuresti, a declarat ca înca spera sa rezolve problema datoriilor gruparii, astfel ca meciul cu Otelul sa se dispute.

La 9 septembrie 2010, cu patru zile înainte de meciul dintre Pandurii Târgu Jiu si Universitatea Craiova, contând pentru etapa a VII-a a Ligii I, LPF anunta ca sanctiunea neprogramarii echipei Pandurii Târgu Jiu a devenit "efectiva", iar partida nu se va mai disputa.

La putin timp dupa decizia LPF, presedintele executiv al clubului gorjean, Eugen Pârvulescu, a facut un recurs care s-a judecat chiar în seara respectiva. Hotarârea Comisiei de Recurs a LPF a fost de a lasa în pronuntare cele doua cereri ale clubului Pandurii Târgu Jiu, de a anula decizia neprogramarii echipei Pandurii si de a revizui cazul cu Dinamo.

În dimineata zilei urmatoare, presedintele Consiliului de Administratie al CS Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a anuntat ca a ajuns la o întelegere cu clubul Dinamo privind datoria existenta si ca aseapta decizia Ligii Profesioniste de Fotbal. Mai târziu, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a precizat ca datorita întelegerii dintre clubul Pandurii si Dinamo, meciul dintre formatia gorjeana si Universitatea Craiova se va disputa.

Litigiul dintre Pandurii Târgu Jiu si Dinamo dateaza din 2009, dupa ce "alb-rosii" au cerut sa fie pusa în aplicare clauza din contractul de transfer al lui Ilie Iordache la formatia din Târgu Jiu, conform careia clubul gorjean se obliga sa plateasca bucurestenilor suma de un milion de euro daca jucatorul este declarat liber de contract de la Pandurii.

Iordache a fost transferat definitiv în vara anului 2008 de la Dinamo la Pandurii, apoi a cerut sa devina liber de contract, deoarece clubul gorjean nu i-a achitat toate drepturile financiare. Mijlocasul a fost declarat liber în aprilie 2009 de catre Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, iar Dinamo a cerut banii conform clauzei din contract.

Clubul Pandurii, care a platit deja jumatate din suma, a contestat decizia CAF de mai multe ori, si chiar în instantele civile.

Iordache a revenit vara trecuta la Târgu Jiu dupa ce se transferase, între timp, la AEK Atena. În pauza competitionala de iarna, Pandurii Târgu Jiu si Ilie Iordache au decis întreruperea colaborarii, jucatorul devenind liber de contract.

Mediafax



Analiza: Pandurii, neprogramare cu repetitie