Liga 1

TVR neaga acontarea pachetului cu numarul 9

Reprezentantii TVR l-au contrazis pe Dumitru Dragomir, dupa ce seful LPF a anuntat ca TVR a acontat pachetul cu numarul 9, in  inainte de licitatia ce va urma sa aiba loc pentru pachetele drepturilor de televizare ale Ligii 1 pe urmatoarele trei sezoane. Dumitru Dragomir spusese ca TVR ar urma sa plateasca 10,5 milioane de euro pentru acest pachet, in schema financiara inchipuita de LPF.
Cosmin Cernat, directorul Departamentului Sport al TVR, spune ca televiziunea publica este interesata sa participe la licitatie, dar nu in conditiile anuntate de Dragomir.

"Mi se pare normal ca TVR sa participe la licitatia pentru drepturile din Liga 1, in primul rand pentru ca este de datoria noastra sa incercam sa le oferim platitorilor de taxa radio-tv principala competitie sportiva la nivel national. Din feedback-ul pe care il primim de la telespectatorii platitori de taxa tv, reiese ca romanii vor sa vada meciuri din Liga 1 la TVR. De altfel, daca va uitati pe blogurile sau forumurile de pe net, o sa observati ca oamenii vor ca Liga 1 sa revina la TVR si ca toata lumea sa poata vedea rezumatele etapei. In plus, TVR este unul dintre jucatorii importanti pe piata media. Totodata, privind cifrele, fotbalul intern vinde foarte bine", a spus Cernat pentru Hot News.

Desi Dumitru Dragomir a anuntat ca s-a intalnit deja cu Cosmin Cernat si cu directorul TVR, reprezentantul televiziunii publice a negat ca intre cele doua parti ar exista o intelegere.

"Nu este vorba de optiunea a 9-a sau de vreo alta, pentru ca Liga Profesionista de Fotbal nu a definitivat caietul de sarcini pentru licitatie. Sunt foarte multe informatii care circula in piata, insa nu pot decat sa apreciez felul in care Consiliul Concurentei a urmarit in cele mai mici detalii din punct de vedere procedural si legal aceasta licitatie. E foarte usor sa avansezi o suma de 100,000 de euro pe meci, pe care o consider si eu mult prea mare, insa nu putem vorbi de o oferta a TVR-ului daca nu stim inca ce cumparam. Inchei multumindu-i domnului Dragomir pentru bunele intentii", a adaugat Cernat.

Onlinesport


TVR neaga acontarea pachetului cu numarul 9