Liga 1

Otelul este campioana de toamna

Otelul Galati a castigat partida de pe teren propriu cu Astra Ploiesti, scor 2-1, in ultima etapa a turului, devenind astfel campioana de toamna a Romaniei. Scorul a fost deschis de Antal din penalty, Marius Pena a marcat pentru 2-0, iar Marius Tigoianu a marcat singurul gol al oaspetilor. Astra a terminat meciul in inferioritate numerica, Bornosuzov fiind eliminat in prelungiri.
Cu mai multi jucatori indisponibili pentru ultimul meci al turului de campionat, Otelul Galati a inceput cu multa determinare meciul cu Astra Ploiesti de pe teren propriu, gazdele fiind hotarate sa castige pentru a-si asigura titlul de campioni de toamna.

Iar presiunea Otelului din startul meciului si-a aratat rezultatele dupa doar cateva minute de la inceputul intalnirii, Liviu Antal obtinand un penalty dupa ce a fost lovit de Goian i careul Astrei. Tot Antal a executat cu siguranta un minut mai tarziu si l-a invins pe Miron, deschizand scorul pentru liderul clasamentului.

Galatenii au continuat sa domine copios jocul si sa preseze in preajma careului advers, Marius Pena si Gabriel Paraschiv trecand si ei pe langa gol pana la pauza. De cealalta parte, Astra s-a aparat in permanenta, o singura data reusind elevii lui Tibor Selymes sa ajunga periculos la poarta lui Grahovac. S-a intamplat in minutul 43, cand Miranda a pasat excelent in centurl careului la Tigoianu, insa acesta a fost blocat in momentul sutului la doar 6 metri de poarta Otelului.

S-a facut 2-0 pentru Otelul in minutul 57. Marcatorul primului gol, Liviu Antal, a pasat superb de pe dreapta la Marius Pena, iar acesta s-a inaltat frumos si a trimis cu capul in poarta goala, Bogdan Miron iesind inexplicabil dintre buturi in momentul centrarii.

Imediat dupa al doilea gol, galatenii s-au relaxat subit si le-au permis adversarilor sa echilibreze jocul. Iar in minutul 63, principalul pericol al oaspetilor, Marius Tigoianu, si-a trecut in cont primul gol marcat in Liga 1, dupa o faza personala deosebita, in care a lasat pe drum doi fundasi adversi si l-a invins pe Grahovac cu un sut in diagonala.

Astra Ploiesti a terminat meciul in inferioritate numerica, Atanas Bornosuzov fiind eliminat in prelungirile partidei, dupa ce a primit al doilea cartonas galben.

Otelul Galati: 12. Grahovac - 3. Râpa, 30. Perendija, 16. Sârghi, 23. Salageanu - 29. Giurgiu, 24. Filip - 8. Antal (20. Cojoc '70), 10. Paraschiv, 11. Ochirosii (7. Iorga '46) - 27. Pena (32. Borbely '88). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Astra Ploiesti: 82. Miron - 4. Mihalache, 6. Goian, 3. Oprsal, 16. Florea - 8. Seto Takayuki, 19. Ben Teekloh (11. Bornosuzov '37) - 18. Stratila (10. Cl.Tudor '81), 11.Tigoianu, 20. Stan (15. Mihalcea '62) - 23. Miranda. Antrenor: Tibor Selymes.

Cartonase galbene: Filip '51, Sârghi '66, Giurgiu '71 / Goian '4, Bornosuzov '54, '90, Seto Takayuki '90+2

Cartonas rosu: Bornosuzov '90

Arbitri: Sebastian Coltescu (central) - Aurel Onita, Vladimir Urzica (asistenti) - Bogdan Hanceariuc (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


Otelul este campioana de toamna