Liga 1

Rapidul s-a distrat cu U Cluj

Giulestenii au castigat partida de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, scor 3-0, una disputata cu tribunele goale. Asta nu i-a impiedicat pe rapidisti sa umple poarta lui Hutan cu trei goluri, Mihai Roman, Ovidiu Herea si Sabrin Sburlea marcand pentru echipa din Giulesti.
Dupa infrangerea surprinzatoare de la Tg. Mures in etapa trecuta, Rapid a primit vizita unei echipe care lupta mai mult pentru evitarea retrogradarii, U Cluj aflandu-se pe pozitia a zecea inainte de aceasta partida. Giulestenii, insa, de pe locul trei, aveau neaparata nevoie de o victorie, pentru a nu pierde contactul cu Otelul si Timisoara.

Chiar daca Rapid nu a avut parte de sprijinul superbei galerii, echipa lui Marius Sumudica a inceput in forta meciul, iar in minutul 7 Mihai Roman a deschis scorul dupa o pasa de la Herea si o faza personala de toata frumusetea. La cateva minute distanta Adrian Pit a avut sansa egalarii in varful ghetei, dar sutul sau din voleu in diagonala a ocolit coltul lung.

Insa atmosfera moarta din tribune si-a raspandit efectele si in teren, unde Rapid si U Cluj s-au complacut intr-un joc inchis, plictisitor pe alocuri. Universitatea avea ca singura carte apararea aglomerata si contraatacul, ceea ce a facut ca presingul continuu al giulestenilor sa se loveasca mereu de un zid defensiv.

Iar cand apararea ardelenilor nu a mai facut fata, Hutan a fost salvat de bara, asa cum s-a intamplat si in minutul 24, cand lovitura de cap a lui Cassio Vargas a intalnit transversala.

Mai plina de evenimente a fost repriza secunda, inceputa inca din primele secunde cu o mare ocazie de gol a lui Cesinha. Sutul acestuia a fost respins cu mari emotii de la vinclu de portarul clujenilor. In acelasi minut 46 au scapat ardelenii inca o data de gol la sutul lui Mihai Roman din centrul careului.

Minutul 69 a adus a doua reusita a rapidistilor, o bijuterie de gol purtand semnatura lui Ovidiu Herea. Decarul Rapidului a reluat spectaculos prin foarfeca pe spate, Hutan a prins mingea pentru o secunda, dar tulburat de executia lui Herea, a scapat mingea din brate in propria poarta.

Cu 11 minute inainte de final a reusit si Sabrin Sburlea sa inscrie primul sau gol in tricoul Rapidului. Atacantul venit de la FC Brasov in vara acestui an a profitat de o respingere gresita a clujenilor, dupa un sut blocat al lui Herea, a preluat elegant pe piept si a tras in forta in diagonala, portarul Universitatii vazand mingea abia dupa ce a intrat in poarta.

Rapid: 1. Coman - 2. Rui Duarte, 4. M. Antonio, 27. Glauber, 19. Bozovici - 14. Roman, 8. Grigore (81. Candido '46), 30. Spadacio, 7. Cesinha (20. Grigorie '73) - 10. Herea, 99. Cassio (21. Sburlea '59). Antrenor: Marius Sumudica.

Universitatea Cluj
: 12. Hutan - 2. Buhus, 4. Szilagyi, 13. Izvoranu, 3. Mendy - 24. Balde (28. V. Gheorghe '73), 22. Bostina - 18. Ungurusan (16. Delgado '74), 10 Pacurar, 14. Pit (27. Lemnaru '55) - 11. Machado. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Cartonase galbene: Glauber '86 / Bostina '78, Delgado '83, Izvoranu '88

Arbitri: Sebastian Coltescu (central) - Mircea Orbulet, Radu Timar (asistenti) - Mihai Ene (rezerva)

Onlinesport: Irina Maxim


Rapidul s-a distrat cu U Cluj