Liga 1

Mediasul a tinut in sah CFR-ul

CFR Cluj a terminat la egalitate partida de pe teren propriu cu Gaz Metan Medias, scor 1-1, una in care clujenii au dominat, dar mediesenii au avut noroc si inspiratie in aparare. Scorul a fost deschis de italianul De Zerbi la cateva secunde de la startul meciului, egalarea venind in minutul 12 de la Eric de Oliveira.
Aflata pe primul loc in clasamentul echipelor cu cele mai putine goluri primite in deplasare, Gaz Metan Medias spera ca si la Cluj Napoca sa nu primeasca gol sau sa incaseze cat mai putine. De acest aspect erau constienti si jucatorii CFR-ului, care au surprins insa din start printr-o faza rapida de atac. Si la doar cateva secunde de la inceputul meciului, Bjelanovic l-a gasit perfect pe De Zerbi in careu, iar italianul a inscris de la 10 metri cel mai rapid gol al campionatului.

Ardelenii n-au reusit sa pastreze avantajul de pe tabela nici macar un sfert de ora. Culio a faultat in minutul 12 in marginea propriului careu, Eric de Oliveira a executat excelent din lateral dreapta si cu ajutorul devierii lui Edimar, care a incercat sa respinga cu capul, mingea l-a depasit pe Nuno Claro si a intrat in plasa.

De Zerbi putea sa-si duca din nou echipa in avantaj in minutul 18, dupa o combinatie cu Dica in dreapta careului advers, insa sutul italianului s-a oprit in plasa laterala a portii lui Plesca. Bjelanovic putea si el profita de o greseala a portarului Mediasului, care a scapat mingea din brate, insa defensiva gazarilor s-a descurcat excelent si a respins pericolul.

O noua faza fixa putea sa aduca al doilea gol al elevilor lui Cristi Pustai, putin dupa prima jumatate de ora de joc, insa de aceasta data Nuno Claro a reusit sa scoata da la radacina barei din dreapta sa sutul puternic al golgheterului de la Medias.

Din prima repriza se mai pot retine doua faze confuze in careul Gazului. In prima, Culio a cazut usor dupa un contact cu Plesca, pentru ca la cateva minute distanta Peralta sa cada dupa ce a patruns in forta printre doi adversari. De fiecare data Paul Unimatan a lasat jocul sa continue.

Prima parte a reprizei secunde a fost saraca in faze de poarta periculoase, majoritatea actiunilor de atac finalizandu-se fara a se crea pericol la cele doua porti. Clujenii au inceput insa treptat sa puna stapanire pe joc si sa preseze din ce in ce mai insistent in jumatatea adversa. De Zerbi a dat tonul in atacul campioanei, apararea Gazului reusind sa blocheze in cateva randuri.

Apoi mediesenii au incercat sa pericliteze poarta adversa in minutul 68, prin foarfeca lui Trtovac, insa mingea a ocolit poarta gazdelor. Clujenii s-au intors in ofensiva in minutul 71 au produs cea mai mare ocazie. Mai intai lovitura de cap a lui Bjelanovic a fost parata incredibil de Plesca, mingea a ajuns la Piccolo, al carui sut din centrul careului a ocolit bara din stanga.

Finalul meciului a fost incins. Atacurile in valuri ale elevilor lui Sorin Cartu au adus numeroase ocazii pentru gazde, mai ales prin Hora in minutele de final, in timp ce mediesenii s-au rezumat sa se apere si sa profite pe contraatac. Dintr-o astfel de faza putea Bozesan sa inscrie in minutul 88, insa mingea a fost deviata pe langa poarta. Tot o deviere putea sa aduca golul victoriei pentru CFR in prelungiri, dupa ce De Zerbi a tras din voleu din careu, insa Plesca a fost salvat de bara.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 2. Tony, 20. Cadu, 13. Piccolo, 66. Edimar (99. Sforzini '61)- 7. E. Dica (16. Bastos '43), 11. Costa, 18. Peralta, 19. Culio - 10. De Zerbi, 32. Bjelanovici (22. Hira '74). Antrenor: Sorin Cârtu.

Gaz Metan Medias: 12. Plesca - 15. Hoban (9. Litu '90), 3.Trtovaci, 19. Fl. Lazar, 8. Buzean - 7. Kubala, 21. Todea - 27. Eric de Oliveira, 5. Munteanu (6. Bozesan '84), 22. Pârvulescu (16. Zaharia '57) - 17. Dudita. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonase galbene: Piccolo '31, Bastos '90 / Buzean '30, Kubala '41, Trtovac '65

Arbitri: Paul Unimatan (central) - Ovidiu Artene, Daniel Hulubei (asistenti) - Sorin Tarcea (rezerva).

Onlinesport: Irina Maxim


Mediasul a tinut in sah CFR-ul