Liga 1

Otelul Galati se desprinde in fruntea clasamentului

Otelul Galati s-a impus clar la Medias cu Gaz Metan, invingand cu 2-0, ambele goluri fiind marcate de Sorin Paraschiv in repriza secunda. Otelul ramane in fruntea clasamentului Ligii 1, pozitie pe care ar fi pastrat-o chiar si in cazul unui esec.
Cele mai surprinzatoare echipe ale acestui sezon in Liga 1 s-au intalnit in etapa cu numarul 12 a campionatului, echipa de pe locul 5 Gaz Metan Medias primind vizita liderului Otelul Galati.

A fos si prima partida a gazarilor pe teren propriu disputata in acest sezon la Medias, dupa exilul din precedentele etape de la Sibiu, arena Gazului trecand printr-un amplu proces de modernizare.

Chiar daca s-a aflat pentru prima data in fata propriilor suporteri in aceasta editie de campionat, Gaz Metan nu a aratat foarte mult fotbal in prima repriza. Jocul a fost controlat de galateni, care si-au creat cateva ocazii bune de a deschide scorul. Gabriel Paraschiv (2'), Perendija (4') si Viglianti (16') au semnat primele ratari ale oaspetilor.

Replica Gazului a venit abia in minutul 18, in urma unui contraatac, finalizat spectaculos de Eric de Oliveira, la sutul caruia a intervenit la fel de frumos si portarul Grahovac, care a scos de sub transversala. In minutul 21 galatenii au cerut un penalty pentru un hent al lui Florin Lazar in careu, insa arbitrul a lasat jocul sa continue jucatorul gazdelor neavand intentia de a tinge mingea cu mana. La un minut distanta, Grahovac a retinut cu mari emotii un sut frumos al lui Hoban din 20 de metri.


Repriza secunda a fost mai alerta. Ambele echipe au renuntat la jocul de asteptare si de anihilare a adversarului si au iesit mai mult pe atac. In minutul 51 a fost randul gazdelor sa ceara un penalty, insa Ovidiu Hategan a lasat din nou jocul sa continue. Daca in prima repriza galatenii au dominat jocul, in partea secunda Gaz Metan a reusit sa echilibreze si sa ameninte cu mai mult curaj poarta adversa.

Parvulescu, Silvasau, Alex Muntean si, bineinteles, Eric de Oliveira si-au creat pe rand ocazii de a inscrie, de cealalta parte Liviu Antal si Ionut Neagu trecand pe langa deschiderea scorului.

Pana la urma, gheata a fost sparta in minutul 73, in urma unui contraatac al Otelului. Viglianti a patruns frumos pe dreapta in viteza, a pasat la Antal, acesta l-a scos din joc pe Plesca din fenta si a trimis in centru la Paraschiv, care a inscris primul sau gol in acest sezon.

Dupa cateva minute Gazul a trecut de doua ori pe langa egalare in aceeasi faza. Mai intai Litu a luftat incredibil din cativa metri, mingea a ajuns la Doru Dudita, al carui sut din prima a fost scos fantastic de Grahovac de langa bara.

Scorul final a fost stabilit cu trei minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, in urma unei faze asemanatoare cu cea din care s-a deschis scorul. De aceasta data responsabil cu pasa decisiva a fost Giurgiu, dar la finalizare s-a aflat acelasi Paraschiv, care a bifat dubla cu un sut din sase metri.

Gaz Metan Medias
: 12. Plesca - 25. Markovic, 13. Khubutia, 19. Fl. Lazar, 3.Trtovac - 88. Pârvulescu (14. Del Campo '69), 15. Hoban, 27. Eric de Oliveira, 7. Kubala (17. Dudita '76), 5. Munteanu - 10. Silvasan (9. Litu '58). Antrenor: Cristian Pustai

Otelul Galati
: 12. Grahovac - 3. Râpa, 30. Perendija, 18. Costin, 14. S. Ilie - 8. Antal (20. Cojoc '85), 29. Giurgiu, 10. Paraschiv, 26. Neagu (27. Pena '90+1), 11. Ochirosii (7. Iorga '57) - 37. Viglianti . Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonase galbene: Silvasan '46 / Perendija '36

Arbitri: Ovidiu Hategan (central) - Octavian Sovre, Sebastian Stoianov (asistenti) - Florin Ghimbasan (rezerva)


Onlinesport: Irina Maxim


Otelul Galati se desprinde in fruntea clasamentului