Liga 1

Andone: "Pentru mine meciul cu Rapid e mai special, dar vreau sa castigam"

Antrenorul Ioan Andone a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, ca derbiul cu Rapid va fi unul special având în vedere ca a fost apreciat de suporterii rapidistii în sezonul trecut când a pregatit formatia giulesteana, dar ca îsi doreste ca Dinamo sa câstige partida de duminica.

"Eu sper sa fie un meci bun, suporterii nostri au nevoie sa vada un meci de calitate, pe care noi sa-l câstigam. Va fi dificil pentru ca Rapid are o noua echipa. În formula de start sunt 5 sau 6 jucatori noi fata de perioada în care antrenam eu pe Rapid. Este o echipa puternica si pentru ca majoritatea jucatorilor transferati provin de la o singura echipa. Nu duc lipsa de relatiii de joc si echipa a devenit omogena destul de repede. Pentru mine e un meci mai special pentru ca eu am fost apreciat la Rapid si iubit de suporteri. Asta am simtit desi am avut unele temeri înainte de a semna cu Rapid, dar s-au purtat extraordinar cu mine si le sunt recunoscator. Sper însa ca mâine sa câstigam, sa fie un meci frumos, sa nu le para rau ca au venit aici", a spus Andone.

Tehnicianul dinamovist considera ca Rapid are cea mai buna aparare dintre toate echipe diin Liga I: "Trebuie sa dam un gol mai mult decât Rapidul si sa câstigam cele trei puncte. Noi trebuie sa acumulam puncte pentru ca e un început, dar conteaza si calitatea jocului. Cu 5-6 jucatori noi te pot surprinde, desi îi stiu pe jucatorii de la Brasov, mai putin Cassio, pe care nu l-am vazut. Rapid e o echipa solida, care stie ce vrea. E adevarat ca nu au dat multe goluri dar nici nu au primit. Noi am cam primit. Daca ma uit la echipa Rapidului, poate fi cea mai buna aparare a camponatului. Au numai jucatori cu experienta, chiar si rezervele. În opinia mea au cea mai buna aparare. La meciul de duminica apararea va fi mai importanta decât atacul. Va fi o confruntare frumoasa. Echipa care va gresi mai putin va câstiga asta e o regula. Astept cu nerabdare si suporterii. Daca lumea n-a uitat meciul de la Split vom avea 3000 de spectatori, dar si noi suntem de vina, daca reuseam sa necalificam, altfel stateau lucruile. Aveam cel putin 11.000 de spectatori".

Referitor la lotul pe care îl are la dispozitie, Andone s-a declarat multumit ca nu are niciun jucator inidisponibil dar considera ca temperatura ridicata ar putea afecta calitatea jocului. "E bine ca a intrat si Bazzi la antrenament si ca nu am probleme de lot. E bine ca am marcat în ultimele minute la Târgu Jiu pentru ca daca înlantuiam doua rezultate negative, si la Split si în campionat puteau aparea probleme. Caldura poate fi o problema pentru ca la 32 de grade e greu sa tii un tempo. Înca nu m-am decis pe cine bag în poarta, am de ales între Curca si Naumovski pentru ca Balgradean a luat rosu la echipa a doua în Cupa României, si nu îl pot folosi", a mai spus Andone.

Antrenorul dinamovist a precizat ca în perioada în care a antrenat echipa Rapid a demonstrat ca e corect si ca are caracter: "Nu am ce sa-i demonstrez lui George Copos, eu trebuie sa demonstrez suporterilor nostri. Ce a fost a trecut, nu am nimic de demonstrat. Lui George Copos i-am demonstrat cât am fost acolo ca sunt corect si ca am caracter. Altceva nu am sa-i spun. Eu nu o sa-i spun ca Mircea Rednic «ce bine-mi pare ca ai luat teapa». Eu nu o sa spun niciodata asa ceva. Am mai vorbit cu dânsul la telefon, dar în ultimele doua saptamâni nu s-a mai întâmplat".

Referitor la meciul amical pierdut de echipa nationala a României cu Turcia, cu scorul de 0-2, Andone a spus ca formatia pregatita de Razvan Lucescu trece printr-o perioada dificila. "În mare parte mi-a placut jocul nationale, dar când pierzi nu e bine. Au întâlnit Turcia, dar nu mai e echipa de acum câtiva ani. Sunt jucatori de la nationala care îmi plac, dar degeaba daca pierzi cu 2-0. Ca sa câstigi meciurile oficiale trebuie sa câstigi si amicalele. Echipa nationala e ceva mai speciala. Sunt jucatori la final de cariera si daca rateaza si acest campionat european s-a terminat si cariera lor internationala. E greu, e o perioada dificila pentru echipa nationala. Steaua si Dinamo nu au mai avut rezultate extraordinare în ultima perioada si au aparut alti jucatori mai buni. Nu e de mirare", a mai spus Andone.

Partida Dinamo-Rapid, din cadrul etapei a IV-a a Ligii I, se va disputa duminica, de la ora 20.00.

Mediafax



Andone: "Pentru mine meciul cu Rapid e mai special, dar vreau sa castigam"