Liga 1

Extrasport: A murit Jean Constantin

Actorul Jean Constantin a decedat, miercuri, la vârsta de 81 de ani, în locuinta sa de la Constanta, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista din Bucuresti.
În ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanta si din Capitala, cu afectiuni cardiace.

Jean Constantin s-a nascut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judetul Constanta. A debutat pe scena la sectia de estrada din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanta, în 1957.

Actorul a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei" (1960), "Razbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vara" (1968), "Prea mic pentru un razboi atât de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alaturi de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu, Puiu Calinescu si Iurie Darie. Totodata, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Muresan.

Printre cele mai recente filme în care a jucat celebrul actor se numara "Poker" (20010), de Sergiu Nicolaescu, "Cum mi-am petrecut sfârsitul lumii" (2006), de Catalin Mitulescu, "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), si "Supravietuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu.

Mediafax


Extrasport: A murit Jean Constantin