Liga 1

Steaua a cotit-o ca la Ploiesti

Astra a realizat surpriza etapei la Ploiesti, dupa ce a invins Steaua cu 2-1. Kapetanos a deschis scorul pentru stelisti, insa Georgian Paun a egalat in startul reprizei secunde, tot el marcand golul victoriei in minutul 89
In fata unui stadion plin la refuz, Astra a primit la Ploiesti vizita Stelei, intr-un meci extrem de important pentru trupa lui Nicolo Napoli care se confrunta cu emotiile din zona retrogradarii.

De cealalta parte, de pe pozitia a treia a clasamentului, Steaua a inceput meciul cu gandul la pozitia de lider, elevii lui Stoichita asezandu-se amenintator in careul lui Miron inca din primul minut de joc.

Insa prima ocazie de gol a aparut abia dupa 10 minute, dupa o faza in care Szekely si Kapetanos au patruns in combinatii repetate, atacantul grec finalizand actiunea cu un sut cu dreptul din 16 metri, care a trecut putin peste poarta.

Planurile lui Stoichita pentru acest meci au fost date peste cap la un sfert de ora de la startul intalnirii, cand a fost nevoit sa-l trimita pe Cristi Tanase in teren in locul lui Mihaita Plesan, accidentat la o faza anterioara intr-un duel cu Djokic, mijlocasul stelist suferind o fractura de pomete dupa o lovitura cu cotul a adversarului sau.

Putin dupa aceea, Pantelis Kapetanos a reusit sa strecoare mingea in plasa portii ploiestene cu o lovitura de cap din centrul careului, dupa o faza in care Nicolita a pasat din stanga careului in dreapta la Szekely si acesta a recentrat cu capul.

Minutul 25 al meciului putea insemna dublarea avantajului oaspetilor, insa bara a salvat echipa gazda. Surdu deviase o centrare din corner, portarul Miron reusind sa scoata cu varful degetelor de pe spatiul portii mingea care a cazut pe transversala.

In apropierea pauzei presiunea Stelei la poarta adversa s-a intensificat, dar Szekely, Tanase sau Nicolita nu au reusit sa-l invinga pe Miron.

Altfel au stat lucrurile in startul partii secunde. Ros-albastrii au iesit mai visatori de la vestiare, situatie de care a profitat ofensiva ploiesteana, mult mai determinata si mai prezenta in joc in a doua jumatate a jocului. Astfel ca golul egalizator a venit oarecum firesc, dupa o perioada de dominare a gazdelor.

In minutul 52  Georgian Paun a inscris dupa o faza in care apararea echipei din Ghencea parea rupta de realitate. Zapata a respins pe rand doua suturi puternice ale ploiestenilor, insa nu a mai avut ce face la executia violenta a lui Paun din 12 metri, fiind lasat de izbeliste de fundasii stelisti.

Astra putea chiar sa preia conducerea in minutul 65 cand poarta stelista a fost parasita nu doar de apararea ros-albastra, dar si de columbianul Zapata iesit mult in lateral in afara careului pentru a bloca o patrundere a gazdelor. Mingea a sarit cu noroc de aici la Gheorghe, care a trimis inspirat de la mijlocul terenului spre poarta goala, insa Ghionea a aparut parca de nicaieri si a respins salvator.

Stoichita a simtit momentul slab al echipei sale si l-a aruncat in lupta pe Bogdan Stancu, revenit dupa o luna de pauza cauzata de o accidentare. La cateva minute dupa intrarea pe gazon, Stancu a fost aproape de a marca, insa sutul sau din interiorul careului a trecut putin pe langa poarta lui Miron, ramas inert pe linia portii.

Cand mai era doar un minut pana la expirarea timpului regulamentar, Georgian Paun a iesit din nou la rampa cu o executie splendida cu dreptul de la aproape 25 de metri, Zapata fiind prins iesit din poarta de sutul ploiesteanului care a intrat sub transversala.

Astra: 82. Miron - 4. Mihalache, 5. Rohat, 3. Oprsal, 25. Craciun - 14. Paun (27. Vlaicu '90), 16. Gheorghe, 8. Seto, 7. Paulinho - 9. Djokici (21. Cornea '86), 11. Miranda. Antrenor: Nicolo Napoli

Steaua: 1. Zapata - 18. P. Marin, 17. Baciu, 24. Ghionea, 5. Rada - 7. Szekely (23. Moreno '81), 22. Plesan (6. Tanase '14), 14. Toja, 16. Nicolita - 9. Kapetanos, 11. Surdu (28. Stancu '68). Antrenor: Mihai Stoichita

Comentariul LIVE al meciului

Onlinesport: Irina Maxim


Steaua a cotit-o ca la Ploiesti